Pogovor:Jože Landeker

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

kaj za vraga je SOP MO?????

SOP je seveda srbski obrambni pes. Kaj je MO pa ne vem. Morda Mestna občina? --romanm (pogovor) 13:50, 17 avgust 2005 (CEST)
MO je lahko (v stilu nekaterih kratic):
  • Matična občina
  • Mamin otrok
  • Maršal obrambe
  • Mišji odpadek (po domeče drekec)
  • ....

Pa saj veste da je to slaba šala, kot je članek še šlabša šala. --Janez Novak 13:59, 17 avgust 2005 (CEST)

Če bomo brisali članke, kot je denimo Katja Činč, ki imajo nekaj in to razumljive (!) vsebine, so članki v takem slogu, kot je tale, PMSM še prej na vrsti. MMG, ugibam iz sotvarja - MO je morda Ministrstvo za obrambo. lp, --matijap | pogovor 14:11, 17 avgust 2005 (CEST)

MO res ne more biti drugega ko t ministrstvo za obrambo, SOP pa zagotovo ni tisti pes, kamor kratica kaže (že članek o psu se mi nekako dozdeva kot šala). S najbrž pomeni službo, preostalega pa ne vem. No ja, Klemnu se je pridružil še Polkovnik, pa upam, da bomo kmalu izvedeli :-) --Heretik 14:18, 17 avgust 2005 (CEST)

Po moje se je Roman hecal :). Kakorkoli, malo sem se naključno sprehodil po kategoriji Slovenski častniki - v marsikaterem izbranem članku prevladujejo meni neznane kratice in nekako mi ni uspelo izluščiti bistva, zakaj naj bi si ti častniki zaslužili prostor v enciklopediji. --matijap | pogovor 14:23, 17 avgust 2005 (CEST)

Seveda sem se hecal. Brez smeška mi bolj uspe. :-) Ampak kaj je SOP pa res ne vem. --romanm (pogovor) 14:27, 17 avgust 2005 (CEST)

No, če bo članek ostal, je treba popraviti ti kratični povezavi. Drugače se mi pa zdi, da je Klemen pričel svojo kariero Wikipedista ravno s častniki in vojnimi veterani, pa še ni najbolje vedel za te finte. Glede debate za ali proti. SV vsaj uradno ni nek privaten d.o.o ali neko levo društvo za opazovanje menstruacije deževnikov (od kje že pobiram to frazo :-)), ampak državna ustanova in PMM ni tako slabo vedeti, kam vse gre denar od naših davkov in v čigavih rokah je naša varnost --Heretik 14:43, 17 avgust 2005 (CEST)

In kaj izveš iz teg a članka????

Morda bo Klemen razkril kaj pomenijo kratice: vodja komisije za prevzem na SOP MO?
--AndrejJ 09:49, 21 avgust 2005 (CEST)