Pogovor:ISO 3166

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Prevajanje[uredi kodo]

Andreju, ki verjetno to ureja, naj samo prišepnem, da imam natričetrt delujočo skripto za sed, ki zadovoljivo prevede imena držav iz angleščine v slovenščino. Če umakne rezervacijo, jo lahko takoj uporabim. --romanm (pogovor) 23:11, 11 nov 2004 (CET)

Tabelo držav imam sicer tudi jaz pripravljeno, edino prevodi nekaterih eksotičnih področij mi delajo težave. --AndrejJ 23:40, 11 nov 2004 (CET)

Hm, zanimivo - troznakovna številčna koda za Slovenijo je 705. To si zasluži vsaj dva članka. Eden za število samo, drugo pa bi predlagal v rubriko Ste vedeli, da ....

Slovenizacija[uredi kodo]

Zanimivo, da imajo nekateri (celo nenaseljeni) otočki svojo vrhnjo internetno domeno... Nimam pa pojma kako bi jih pametno poimenoval slovensko! Nekaj poskusov je v tabeli, kakšen boljši predlog? --AndrejJ 09:36, 12 nov 2004 (CET)

Nekaj imen sem popravil po Slovenskem pravopisu in po KSZI. --Eleassar pogovor 15:43, 5 april 2007 (CEST)

Ureditev tabele[uredi kodo]

Ko sem gledal to tabelo sem ugotovil da je čudno urejena (naj bi bila po abecedi ???). Potem pa sem se spomnil prevoda kuharske knjige iz (takrat) srbohrvaščine. Jetrca so bila pod črko B. Kar nekaj časa je trajalo da se mi je zabliskalo da so to bubregi. Pač prevajalec je recept za receptrom prevajal in bil preneumen da bi pogruntal da vrstni red nekako ni vredu- Tako je po mojem mnenju urejena tudi ta tabela. Malo pozornosti pričsalujem! --Janez Novak 13:46, 22 jun. 2005 (CEST)

He, he, ja, Janez imaš prav. Tabela v članku je, kolikor vidim, urejena po dvoznakovnih črkovnih kodah (drugi stolpec). Ali to ne ustreza? --xJaM 15:31, 22 jun. 2005 (CEST)
Ja sedaj vidim kako je urejena. Vendar sem nekako navajen, da je podatek, po katerem je urejena tabela v prvem stolpcu ali pa izpisan poudarjeno. To je nekako pravilo (standardno ne pa uzakonjeno). Tak problem je bil že če se ne motim z bojnimi strupi. Morda bi nekam zapisali pravila za pisanje tabel. --Janez Novak 16:40, 22 jun. 2005 (CEST)