Pogovor:Had

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Pogovor:Had (geologija))

Če je had eon, se nizozemska predloga ne ujema z geološko časovno preglednico tu, kjer so spodnji imbrij, nektarij itd. prikazani kot ere, ne pa kot periode. Očitno bo nekje treba dodati/odvzeti stolpec v razpredelnici. Ziga 10:48, 27 maj 2007 (CEST)

Glede časovnih obdobij v geološki zgodovini vlada zmeda vseh zmed in morda ti priporočam, da se sploh ne dotikaš raziskovanja problema, ker boš moral iskat pomoč psihiatra :) . Stvar je taka, da v večini slovenskih virov zaslediš kot eona le predkambrij in fanerozoik, medtem ko krovna mednarodna geološka institucija International Commission on Stratigraphy v svoji tabeli (in seveda vseh drugih virih) upošteva kot eone arhaik, proterozoik in fanerozoik, kot "pogojni" eon pa še had (namreč te dobe so določene po kamninskih plasteh v skorji in had je obdobje brez kamnin, zato "pogojno"). Če gledaš vire izven te ustanove, so eoni, ere in periode pomešane med seboj od vira do vira. | Če 15:44, 27 maj 2007 (CEST)

Kako se bomo potem izognili zmedi, ki jo bodo naključni urejevalci (ki bodo črpali izrazličnih virov) povzročali? Ziga 08:58, 28 maj 2007 (CEST)

Vsekakor predlagam navajanje geoloških obdobij po zgornji instituciji, bom pa malo pobaral geologe z NTFja o mnenju slovenske stroke. | Če 19:20, 28 maj 2007 (CEST)