Pogovor:Gimnazija Šentvid

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ali res imamo dovoljenje Gimnazije Šentvid, da smo http://www.sentvid.org/ objavili pod licenco GFDL? --romanm 22:52, 1 avg 2004 (CEST)

  • Torej ni OK, če citiraš vir, ampak besedilo mora biti tvoje (avtorsko) delo? Za vsak primer sem dal stran besedilo. LP, --Klemen Kocjancic 07:28, 2 avg 2004 (CEST)

Nisem sicer strokovnjak za avtorsko pravo, ampak rekel bi, da besedilo ne sme biti identično. Če uporabljaš kak vir, moraš sestavek vseeno napisati sam, le podatke iz vira lahko uporabiš, pa še navesti se ga spodobi. Morda drugi vedo natančneje? --romanm

  • Sam sem napisal par raziskovalnih nalog iz zgodovine in sociologije in pri citiranju drugih avtorjev, si moral ta citat označiti ("ponavadi še z poševno pisavo") in primerno citirati (Priimek, Začetnica. Naslov: Podnaslov,...). S tem nisi kršil avtorskega dela, drug problem pa je, če ne označiš tujega dela in poveš, kje si ga vzel. Z primernim citiranjem se mi ne zdi, da je bilo kaj s člankom narobe. LP;--Klemen Kocjancic 09:18, 2 avg 2004 (CEST)