Pogovor:Dubravka Tomšič Srebotnjak

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Prepisano iz [1]. --Missmarple 08:50, 12 feb. 2005 (CET)

Spremenjeno, ne bo treba brisat. --Ziga 15:59, 22 jun. 2005 (CEST)

Če koroški Slovenci žive na Koroškem in so slovenskega rodu, potem Dubravka Tomšič Srebotnjak zagotovo ni hrvaška Slovenka. Mislim, da je prejšnja kategorija ustrezala - če moramo vsako osebnost zares takole secirati in jo n-krat pokategorizirati na vse mogoče načine, pa je drugo (retorično ...?) vprašanje. --matijap | pogovor 17:08, 4 marec 2006 (CET)

V Slovenskem pravopisu 2001 je v slovarskem delu le-tega priimek gospe zapisan z nestičnim vezajem, torej kot Tomšič - Srebotnjak. Prosim, popravite ime članka v "Dubravka Tomšič - Srebotnjak". Hvala. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:93.103.110.15 (pogovorprispevki).

Navadno je človeku ime tako, kot piše v njegovi osebni izkaznici. Ker je veliko uradnih spletnih strani, ki ne vključujejo črtice (nenazadnje tudi na spletni strani AG[2]) prav tako pa ni črtice niti na njenem uradnem podpisu, predlagam, da se zaenkrat ustavimo. Obstaja še cel kup slovenskih žensk, ki imajo po dva priimka. Trenutno med bolj obiranimi so Branka Zobec Hrastar, Vida Čadonič Špelič, nekdanja Oriana Girotto Cavazza, Nataša Tič Ralijan, Manica Janežič Ambrožič in kdo ve koliko jih je še. Dobro, kadar imajo poleg dveh priimkov še po dve imeni, izgleda stvar kot tovorni vlak :)

Sem pa res pogledal smernico pravopisa, kjer so našopali črtice med dva priimka. Pa niti toliko se niso potrudili, da bi pri vseh ženskah naredili konsistentno = enako. Katalog je npr. pripravila Alenka Vilfan Kozinc (tako piše v tam). Ali so ti modrijani tako šlampasti, ali pa morda zanjo črtica ne velja.

Dubravka se nikoli ne podpisuje s črtico, razen če se nam zdi kljukica od č (Tomšič) podobna črtici (ta pripomba je za hermenevtike). Torej dela napako? Ziga 11:52, 20. november 2010 (CET)Odgovori[odgovori]

Da, napako dela. 93.103.110.15 03:11, 30. november 2010 (CET)Odgovori[odgovori]