Pogovor:Dante Alighieri

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Bivši izbrani članek Članek je bivši izbrani članek. Na razpolago sta prvotna stran nominacije (za starejše članke glej arhiv predlogov) in razlog, zakaj je članek izgubil svoj položaj.
Viquibola 1000.png To je eden izmed člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija, spada v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Za smernice glejte strani projekta in Wikipedija:Urejanje strani.
40% pie chart.svg
Po številu znakov je to članek.
Cscr-featured.svg
Po kriteriju kakovosti je bil članek označen kot izbrani.

"Božanska" komedija?[uredi kodo]

Dante nikoli ni napisal dela z naslovom "Božanska komedija" - le "Komedija", La Commedia. Pridevnik "božanska" je dobila šele v naslednjem stoletju (mislim, da jo je tako poimenoval Michelangelo).

Ta podatek ni majhna "trivialnost" in bi ga veljalo vključiti v besedilo.

Vsekakor - to tudi piše (oziroma, sem zapisal) v članku Božanska komedija. Osebno temu dejstvu ne pripisujem takega pomena, da bi ga morali omeniti v osnovnem članku o Danteju (vsaj v trenutnem obsegu), lahko pa ga, jasno, brez težav dodaš. V upanju na nadaljnje sodelovanje, --matijap (p) 19:26, 15. avgust 2007 (CEST)


Združitev[uredi kodo]

Ne vidim razloga zakaj ne bi prišlo do združitve člankov "Dante" in "Dante Alighieri", oz. da se pri članku "Dante" preprosto naredi preusmeritev. Kaj menite?--T@Di 23:11, 9. april 2009 (CEST)

Večina vsebine članka "Dante" je že v tem članku. Ohraniti in prenesti bi treba samo par podatkov. --IzTrsta 08:57, 10. april 2009 (CEST)