Pogovor:Dane Zajc

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt Slovenska mladinska književnost  
Ta članek je v delokrogu projekta WikiProjekt Slovenska mladinska književnost, sodelovalnega prizadevanja za izboljšanje pokritosti člankov Slovenska mladinska književnost v Wikipediji. Če želite sodelovati, obiščite projektno stran, kjer se lahko pridružite razpravi in si ogledate seznam odprtih opravil.
 

Tisto je njegova rojstna hisa, in nov vikend vsaj 50 metrov stran od tam, kjer je bila njihova hisa med vojno zidana. Tatjana

Dejstvo je, da je bila rojstna hiša zidana, da pa je bila 50 m stran od te, nisem vedel. V primeru, da je tako, bomo sliko umaknili. --Ziga 17:18, 29 januar 2006 (CET)

Comment: Kdorkoli se že predstavlja z imenom Tatjana: ne sprenevedaj se, odnosno, ne piši nasprotujočih si trditev po teh straneh! Na komentar [1] »Tisto ni njegova rojstna hisa, ampak nov vikend vsaj 50 metrov stran od tam, kjer je bila njihova hisa med vojno pozgana. Tatjana« sem umamaknil oz. že zdavnaj izbrisal sliko [[Slika:DaneZajc-rojstna hisa.JPG]], ker slike ni več, ne govori kaj je in kaj ni na sliki. Ziga 16:40, 20 maj 2007 (CEST)

Bom še jaz rekel nekaj o sliki. Malo poznam tisti predel naše domovine in mislim, da vem, katera hiša je to. Zagotovo si jo slikal na grebenu, na tvoji levi pa je bila ena kapelica in še en majhen vikend, na desni pa dolina Save. Če je temu tako, potem ta hiša gravitira k vasi Trojica za tvojim hrbtom (ja, kot pove že ima, ima tudi eno manjšo cerkev). Javorščica pa je še kar lep kos poti naprej po makadamski cesti, čez gozd, pa še to prideš do Spodnje ali Srednje Javorščice, nikakor ne do Zgornje. Resda sem že prej vedel, da Dane Zajc izhaja iz tistih krajev, priznam pa, da ne vem, kje natančno se je rodil. --Heretik 19:12, 29 januar 2006 (CET)

Torej to ni Javorščica...mar je potem Konfin? --Ferdi 19:15, 29 januar 2006 (CET)

Tam kjer je ta hiša sicer ni doline Save, je pa res kapelica in tudi vas (birokratsko) Zgornja Javorščica, čeprav je kak km naprej "center" vasi, vmes ni pa nič. - Btw. najdaljša vas v Sloveniji je Davča, ki meri nekaj kilometrov. O upravnih razdelitvah slovenskih zaselkov je tule težko ugibati, vprašati bo treba kakšno merodajno osebo, čeprav je podpisana Tatjana, predvidevam, Danetova bivša žena. --Ziga 20:18, 29 januar 2006 (CET)

Tam, kjer je ta hiša je dolina Save. --Ferdi 20:25, 29 januar 2006 (CET)

Če hiša ni prava, potem tudi dolina Save nič ne pomaga. --Ziga 21:04, 29 januar 2006 (CET)

Odstranil sliko hiše: tudi če je na istem mestu, še vedno ni ista hiša (logično) - pri uploadu me je torej malo zaneslo --Ziga 08:19, 30 januar 2006 (CET)