Pogovor:Cvetno zdravljenje

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pristranskost[uredi kodo]

Spoštovani g. Janez

najprej se vam za odgovor lepo zahvaljujem, in se opravičujem za morebitne neusklajenosti, ki se tičejo slogovnega dela mojega prispevka, saj sem nov uporabnik wikipedie.

zato bi me zanimalo kaj bi lahko izboljšal pri tem članku.

poleg tega me zanima zaradi česa se vam zdi stran pristranska.

lep pozdrav

Gaber 19:08, 12. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Šipek za zvezdice zaspanke, ki predano čakajo na svojega princa in pozabljajo nase; brezvoljnost; Tavžentroža za pepelke, da se naučijo reči NE
Tole niso enciklopedijske trditve, da ne rečem kaj hujšega. --Andrejj 19:31, 12. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Cvetno zdravljenje je empirične narave in se je pokazalo skozi uspešno uporabo cvetnih pripravkov v zdravljenju vsakodnevnih čustvenih stanj. Samo delovanje in uporabo pa lahko razumemo preko vitalističnega pogleda (celostnega - holističnega), zato se včasih uporablja tudi simboličen opis čustvenih težav. Od tod omemba Zvezdice zaspanke in Pepelke.

Naprimer Tavžentroža pomaga vsem tistim sicer zelo dobrosrčnim osebam, ki pa gredo zaradi svoje požrtvovalne pomoči dostikrat prek svojih meja. Po besedah dr.Bacha je Tavžentroža primerna: "za mirne prijazne in ustrežljive ljudi, ki so pretirano plašni in služijo drugim. V svoji vnemi in zavzetosti radi precenijo svoje moči. Od želje po služenju so tako obsedeni, da postanejo bolj sužnji kot voljni pomočniki. Njihova dobrodušna narava jih zapelje, da storijo več kot to, kar kar bi bil njihov delež. Tako zaidejo v nevarnost, da bodo zanemarili svoje resnično življensko nalogo." Ta lik pa je v splošno znani zgodbi Pepelke, ki pa ni samo za otroke, prav lepo opisan. Prednost takšnega opisa je ta, da lahko v bralčevih mislih kaj hitro prikliče točno določeno sliko tega čustvenega stanja. Če pa se predhodno tudi sam počuti podobno, si bo lahko morda tudi s Tavžentrožo sam pomagal. Tako bo podobno kot Pepelka v sebi pričel v sebi prebujati moč in se pričel postavljati zase in za svoje interese.

Torej čustvena stanja je mogoče opisati tudi s točno določenim simbolom.

Gaber 22:47, 12. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Seveda je mogoče opisati tudi na tak način, vendar to ni enciklopedično in zaradi tega ne spada v wikipedijo, seveda pa je dobro napisan enciklopedični članek še kako dobrodošel --Slodave 11:19, 15. avgust 2007 (CEST)[odgovori]