Pogovor:Cerkev (organizacija)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Ko sem pred nedavnim odkril slovensko Wikipedijo, sem bil takoj navdušen. Ogledal sem si nekaj gesel in našel veliko dobrih informacij. Malo manj sem bil navdušen nad člankom o Cerkvi (z veliko začetnico) – zdel se mi je preozek in premalo sistematičen. V njem sem našel tudi eno netočnost in sicer v stavku, kjer je o Cerkvi trdil naslednje: »razširjena je pa med večino prebivalstva določene družbene skupnosti.« To drži le za nekatere družbene skupnosti, za vse pa ne (npr. v Bangladešu Cerkev predstavlja manj kot pol odstotka prebivalstva).

Da ne bi delal krivice avtorju (ali avtorjem) članka, sem si pogledal še tozadevna gesla v angleški, nemški, italijanski in francoski izdaji Wikipedije, kjer sem povsod našel bistveno širši pristop k tematiki.

Iz zgoraj navedenih razlogov sem se lotil dela, saj mi tematika ni tuja – in tako je nastal obširnejši članek z naslovom Cerkev, za katerega menim, da uporabnikom Wikipedije daje nekoliko popolnejšo razlago tega izraza. Pred objavo sem članek dal v pregled še dvema možakarjema, ki se spoznata na te reči, tako da kakšnih večjih napak v njem ne bi smelo biti. Ko bom utegnil, ga bom opremil še s povezavami. Če ima kdo še kakšno idejo za izboljšave, kar na dan z njo! --Rodoljub 19:52, 20 marec 2006 (CET)