Pogovor:Bumerang

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ne vem, če ta fizikalna analiza leta spada v članek o bumerangu. PMM to bolj spada v fizikalne članke o aerodinamiki, hitrosti,... lP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 20:19, 6 januar 2006 (CET)

Škodi vsekakor ne. Kam bi to sicer človek dal? Pod »gibanje bumeranga« npr. ali kam? Let bumeranga, ki je specifičen primer, verjetno težko stlačiš pod aerodinamiko. Glede vektorjev smo tudi že udarili debato, vendar vem, da fiziki ponavadi uporabljajo krepko pisane in neležeče namesto puščic nad znaki. --xJaM 22:29, 6 januar 2006 (CET)

Sicer pa tudi na drugi strani pohvale vredno, da še kdo kaj zapiše kakšen praktičen primer in poda tudi kakšen izračun. Verjetno (nisem šel skozi izpeljavo) se lahko zračni upor pri tem zanemari. --xJaM 22:33, 6 januar 2006 (CET)

No, meni se je zdelo vredno poskusiti. Ker je tema zanimiva in uporabna verjetno ne bo nikomur odveč, če bo lahko tudi v Wikipediji našel primerno izpeljavo. Upam, da se nisem kje zmotil pri prepisu. Če pa se bo komu zdelo, da je potreben še kakšen vmesni korak, pa kar pogumno na delo.--bEnc 1:33, 7 januar 2006 (CET)