Pogovor:Botanični vrt

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Kategorije po Klemenovi meri[uredi kodo]

Botanični vrt[uredi kodo]

Botaničnega vrta nikakor ni za šteti med stavbe in pospopja, Sicer dejansko v vsakem botaničnem vrtu stoji nekaj stavb (poslopij) vendar to ni bistvo botaničnega vrta.

Planinske postojanke[uredi kodo]

V isto skupino škrbin so bile vržene (Klemen) vse ali skoraj vse planinske postojanke. Seveda so to stavbe, vendar je bistvo vsebine člankov drugje (dostopi, prehodi, ture).

Sicer pa kakor vam (množina) drago! --Janez Novak 17:40, 27 december 2005 (CET)

Mislim, da je dovolj člankov, da planinske postojanke spravimo pod svoje škrbine. Če to sploh so, meni se zdi, da imajo čisto dovolj podatkov. --Tone 17:41, 27 december 2005 (CET)

Meni se že dolgo časa zdi, da smo preveč radodarni z oznakami škrbin. Predpostavljam, da se vsi strinjamo, da niti na naši niti na drugih Wikipedijah ni članka, ki se ga nebi dalo dopolniti. Vendar je nekje meja, ko so vnešeni bistveni podatki o nekem geslu. Pri planinskih postojankah so vnešeni osnovni podatki o sami postojanki, vsi bistveni pristopi, prehodi in ture. To bi moralo zadoščati za splošno enciklopedijo, seveda pa je premalo za planinski priročnik (kar seveda Wikipedija ni). Tako kot še pri mnogih člankih o naravni in kulturni dediščini in drugih zanivistih v Sloveniji je dovolj informacij da nekdo, ki čita tak članek dobi podatek, da je postojanka dostopna recimi z avtomobilom, v 30 minutah hoje ali da je potrebne do nje 4 do 5 ur hoje. Tako jih lahko glede na svoje sposobnosti in interes presortira na dva kupčka in poišče dodatne informacije v ustreznem vodniku. Pa ta razprava je brez smisla. Vemo zakaj. --Janez Novak 17:54, 27 december 2005 (CET)

Slovenija[uredi kodo]

Štruc, kar si ravnokar dodal, ne bo čisto prav. Na seznamu piše, da je botanični vrt v Sloveniji en, v uvodu jih je pa naštetih kar nekaj. Kaj bo torej? LP --Tone 20:30, 26. oktober 2008 (CET)