Pogovor:Arabsko-izraelski konflikt

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Viquibola 1000.png To je eden izmed člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija, spada v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Za smernice glejte strani projekta in Wikipedija:Urejanje strani.
10 pie chart.svg
Po številu znakov je to škrbina.


Predlagam prestavitev na arabsko-izraelski konflikt (po zgledu en:Arab-Israeli conflict). --Eleassar pogovor 14:23, 18 april 2007 (CEST)

Hm, kakšna je razlika med vojno in konfliktom? Mogoče vojna napoved? Kakor se spomnim, je po tem kriteriju zadnja regularna vojna bila tista za Falklande. --Tone 14:25, 18 april 2007 (CEST)
Po definiciji iz en:War: »Vojna je dolgotrajen nasilen in obsežen konflikt, v katerem sodelujeta dve ali več skupin ljudi.« Konflikt je lahko tudi upor, državni udar, terorizem itd. V teh primerih se meni osebno ne zdi primerno govoriti o vojni, četudi Bush pridiga o vojni proti terorizmu. To je podobno kot npr. vojna proti mamilom. Seveda pa je definicija tu ohlapna in si lahko vsak razlaga po svoje. Mislim pa, da bomo, če uporabimo izraz konflikt, manj pristranski, saj je nadpomenka vojni in tako obsega tudi vojno. --Eleassar pogovor 14:39, 18 april 2007 (CEST)
Prav. Bodimo nevtralni. Saj več o naravi posameznih konfliktov se bo dalo prebrati v člankih. --Tone 14:41, 18 april 2007 (CEST)