Pogovor:Andromeda (mitologija)

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Sam imam podatke, da:

  1. se je ona bahala s svojo lepoto;
  2. da je Pozejdon na prigovarjanje bogov poplavil deželo in poslal pošast
  3. Kefej na nasvet Zevsa dal kot žrtev Andromedo.

Poleg tega pa zadnja trditev: (...)Da je zadnja trditev resnična dokazujejo tudi najnovejši zvezdni zemlejevidi.(...) ne spada v enciklopedijo. LP, --Klemen Kocjančič 16:14, 26 feb. 2005 (CET)

Vse kar je v mitologiji je vprašljivo. Za iste stvari obstaja več razlag, vse imajo isto dokazno moč. Jaz izhajame predvsem iz Lexikon der Mytologie. Če imaš neoporečne zgodovinske dokaze, da je tako kot trdiš mi sporoči.
Ker je to mitologija in tako vsaj delno neresna tema malo šaljiv stavek ne škodi. Vsak, ki razmišlja bo razumel kako je stavek mišljen.--Janez Novak 16:40, 26 feb. 2005 (CET)

Mitologije so danes zelo dobro opisane in obstaja le ena verzija. Že Mala splošna enciklopedija ima take podatke kot sem jih navedel. Šaljive izjave nimajo kaj iskati v enciklopediji. LP, --Klemen Kocjančič 16:54, 26 feb. 2005 (CET)

Se ti umikam iz mitologije, tako da boš lahko v miru vnašal eno do dvo vrstične škrbine. --Janez Novak 17:25, 26 feb. 2005 (CET)

Janez, prosim te, da s tovrstnimi pripombami nehaš. Takim izpadom (še posebno, če se ponavljajo) sledijo sankcije in čeprav si zelo cenjen in aktiven član Wikipedije, nisi nikakršna izjema. --Missmarple 20:11, 26 feb. 2005 (CET)

Alja ne vem v čem vidiš izpad. Se samo umikam strelcu škrbin, tako da bo imel dovolj prostora. --Janez Novak 20:33, 26 feb. 2005 (CET)