Pogovor:5. slovenska narodnoosvobodilna udarna brigada »Ivan Cankar«

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Spoštovani!

Dne 25. oktobra 1944 se je Brigada Matije Gubca zadrževala na vzpetini sv. Ane v vasi Vrh Peč /Pri Mirni Peči. Nemci so vedeli za zadrževanje Brigade na griču in so iz Trebnjega na slepo streljali proti cerkvici. Ena od granat je zadele cerkev sv. Ane, ubila mojega očeta partizana Leopolda Čeligoja in ranila pastizana Jožeta Deklevo. Ranjena je bila v obraz tudi neznana partizanka. Del granate ji je odtrgal spodnjo čeljust.

Že 40 let sprašujem za ime te partizanke. Žal neuspešno. Med borci Gubčeve brigade ne ve nihče nič o njej! Po nekaterih izjavah so ranjeno partizanko odpeljali v neko partizansko bolnico in ko si je opomogla, da se je vključila v Cankarjevo brigado. Morda kdo kaj ve o njej? Zelo bom vesel sleherne sledi za njo. Bi to morda bila partizanka Albina Mali por. Hočevar, ki je kasneje živela v Mariboru?

Vsem, ki mi lahko kaj pomagajo bom iskreno hvaležen.

Prisrčen pozdrav sin padlega Gubčevca:

Vojko Čeligoj, Ilirska Bistrica (vojko dot celigoj at gmail dot com)

Avtorske pravice[uredi kodo]

Spoštovani wiki !

Sporočam vam, da sem avtor tekstov, objavljenih z mojim dovoljenjem na strani 5. slovenska narodnoosvobodilna udarna brigada "Ivan Cankar" pod naslovoma: - Kratko poročilo o delu odbora Cankarjeve brigade v letu 2007 in - Izvleček iz govora na komemoraciji na Dolžu 1. aprila 2007 govornika Stojana Pertovta.

Omenjena teksta nista bila, vsaj ne z mojo vednostjo, objavljena še nikjer, zato ni možnosti, da bi bila članka v celoti ali delno skopirana. V članku Izvleček iz govora.... so resda uporabljeni tudi nekateri podatki iz knjige, ki je kot vir navedena po treh člankih, zdaj pa je (po urejanju) kot vir navedena tudi še ob samem članku.

Menim, da glede avtorskih pravic v zgoraj navedenih člankih ne more biti ničesar spornega, zato sem obe predlogi o morebitni kršitvi avtorskih pravic odstranil.

S spoštovanjem Cankarjevec 22:01, 3. september 2008 (CEST)[odgovori]