Pogovor:21. marec

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Ayrton Senna da Silva

Heretik, zakaj Senna ne bi spadal sem? Ti si zapisal voznik Formule 1, sam pa nekje avtomobilistični dirkač formule 1. Kaj privzamemo? Tvoj zapis je krajši. --XJam 14:08, 23 apr 2004 (CEST)

Ali se pod datume in leta pišejo prav vsi možni ljudje ali samo tisti, ki so pomembni za svetovno in našo zgodovino, kar razni žogobrcarji in dirkači pmsm ravno niso?
Ne vem. Nisem ravno o tem razmišljal. Načeloma ni omejitev, ker so na angleš. strani navedeni tudi ameriški senatorji, pa amer. žogometalci (alias igralci baseballa) ipd. Senna, se mi zdi, le ni tako nepomemben. Saj je bil pred Šumaherjem najbolj znan, ne, razen menda Stewarta ali, kako že, Fangia. Za nekoga je mogoče celo najbolj pomemben. Ja, vladarji so pomembni za zgodovino, ker so pač sprejemali neke odločitve, drugače pa resnici na ljubo nič bolj od voznikov bolidov, vojaških pilotov, kapitanov prekooceanskih ladij in kar je še podobnih osebnosti. Kdo pa je najbolj pomemben, pa mi naj ne bi odločali. Sam imam težave na angleški inačici pri seznamu Slovencev, ker sem po mnenju enega uporabnika 'prehud rdečkar'. Kaj še... Ja, če komu ni vseeno, bi tudi prosil za pomoč na tej angleški strani, preden jo tudi prenesemo čez sončno stran Alp. Glej, prosim tudi tamkajšnjo pogovorno stran. --XJam 14:32, 23 apr 2004 (CEST)

Senna: najbrž nič od tega, ker je pred F1 dirkal tudi v drugih kategorijah. Verjetno avtomobilski dirkač z mogočim dodatkom 3-kratni svetovni prvak F1 (ki šteje dosti več od ostalih "pripravniških" formul)

Neka najsplošnejša privzeta označitev vseeno naj bi bila. Za fizike, ipd že vemo kaj so. Pri učenjakih je malce večja težava, za naravoslovce ne vem. Ali so danes tudi še naravolovci, ali so že vsi specializirani kot zoologi, oziroma še bolj ihtio/ornito-logi, ... Da najdem vse trenutno navedene voznike/dirkače, moram iskati dvakrat. Za dirkače mi Google najde:
  • Jacky Ickx
  • Niki Lauda (formula 1)
  • markiz Alfonso de Portago (Grand Prix - verjetno tudi f1)
  • Jim Clark (formula 1)

Za voznike pa trenutno samo Aurigo - oziroma Voznik kot ozvezdje. Moral bi najti tudi že Senno, ne, pa baza wikipedije še ni indeksirana v Googlu - ali kako to že gre pri iskalnikih. Ker je tako velika moč iskanja, je 'fino', če so nekje pojmi poenoteni kolikor se pač da. Le zato sprašujem. --XJam 14:58, 23 apr 2004 (CEST)