Pogovor:1 E11 m

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Eksponentni zapis

Roman - že nakaj časa sem se spraševal ali je zapis 1 E11 pravilen z našega zornega kota? Pri nas to zapišemo 1 · 1011 - ali ne. Sicer je pa krajše zapisano 1 E11 in mogoče lahko ostane tako tudi na slovenskih straneh. Že sam sem hotel kdaj zapisati kaj o takšnih velikostnih redih, ker so precej zanimivi. Spomnem se nekega članka pred leti, ko so nakazali velikostne rede dolžine s faktorjem 10. 'Slike' človeškega palca pa vse do velikih in zelo majhnih redov so se mi zelo vtisnile v spomin in me tudi presenetile kako 'hitro' v bistvu pridemo s faktorjem 10 do skal, kjer so doma galaksije in to, in atomi. --XJam 21:57, 12 apr 2004 (CEST)

Res, pri nas tako zapišemo, ampak sem mislil, da obstaja kak razlog, da imamo tako na strani o Jupitru. Zanimiv grafičen prikaz različnih redov velikosti je na Secret Worlds: The Universe Within. --romanm 22:07, 12 apr 2004 (CEST)

Ko sem tvoril članek o Jupitru, še v bistvu nisem vedel kaj storiti. Če pa se dogovorimo, sem seveda za to, da hranimo tudi pri nas ta 'poenostavljen' zapis. Tudi žepni kalkulatorji imajo danes gumb »E« - pa zato. Lahko tudi na teh straneh pač navedemo še običajen zapis. --XJam 22:12, 12 apr 2004 (CEST)