Pogovor:1493

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Povezave: manj je več?[uredi kodo]

Mislim, da na straneh z letnicami in datumi malo pretiravamo z vsemi povezavami in imeni. Zdaj je npr. takole:

Povezava ima v HTML po mojem mnenju dve funkciji:

  1. ponuja odgovor na vprašanje "Kaj pomeni ...?",
  2. poudarja besedilo povezave.

Pri naših povezavah je zdaj tako, da poudarjamo vse; vendar če je poudarjeno vse, PMSM ni poudarjeno nič. Prav tako je preveč teh njegovih osebnih imen, predlagam da tu navedemo le tistega pod katerim je najbolj znan, ostale pa seveda v članku o njem. Tako bi sam to povezal takole:

Ali bi tu sploh omenili, da je bil okultist; tj. verjetno je bil neposredno najbolj znan po tem, da je v medicino uvedel kemikalije kot zdravila? Kaj menite ostali? --romanm 23:32, 6 jul 2004 (CEST)

PMSM ima Heretik dober razlog da navaja vsa dolga imena. Ker članka še ni, je to pravzaprav dobrodošlo. Prav gotovo se je potrudil z iskanjem tako dolgega (lahko pravilnega) imena in tudi pripravil povezavo. Potem, ko se članek o določeni osebi naredi, se seveda popravi na običajno obliko.
Sam ponavadi navedem vse dejavnosti za določeno osebo. Npr. za Engelsa, da je bil vojaški zgodovinar, kar je manj znano, če sploh. Tiho postavim v nekem redu, čeprav kot wikipedist težko ocenim kar je kdo zares bil. Bolje bi bilo verjetno kar po abecednem redu. Mogoče Paracelzij ni bil okultist nič manj kot npr. Jožef Stefan pesnik. Ne vem. Po tej logiki bi tudi za Newtona morali napisati, da je bil zgolj fizik in matematik - se pa je menda dolgo ukvarjal tudi z alkimijo in to. Ali pa npr. Laurent Cassegrain. Tu se sploh ne ve kaj je bil. Angleška wikipedija (mogoče napačno) trdi, da je bil kipar, sam pa sem zapisal duhovnik in optik. Res je, da je včasih manj več - velja pa tudi tista 'Od viška glava ne boli'. --XJam 10:55, 7 jul 2004 (CEST)

Popravljam kar sem zgoraj napisal. Ni Heretik napisal tako dolgega imena. To je moje maslo. No, sicer pa vseeno velja ostalo zapisano. Bom torej popravil po Romanovem predlogu. --XJam 11:15, 7 jul 2004 (CEST)

Še enkrat popravljam. Takole je bilo. Dolgo ime je navedel Heretik na strani o 1. maju, povezavo na Paracelzija je naredil Roman, sam pa sem potem naslednji dan vse to povzel na tej strani. 'Pure chain reaction'. --XJam 11:21, 7 jul 2004 (CEST)