Pogovor:Čevelj (dolžinska mera)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Kaj pa čevelj na nogi?

Ne samo, da čevlje uporabljajo v letalstvu, sam poznam kar precej navadnih ljudi, ki jih uporabljajo. :-) Morda bi kazalo omeniti še običajni pomen besede čevelj. Isto za laket. --romanm 09:13, 10 feb 2004 (CET)

Ali je smiselno ta obstoječi članek potem prestaviti npr. na [[čevelj (dolžinska mera)]] ([[čevelj (enota)]]) ali bo govora o čevljih kot obuvalu kar tu? Angleška inačica ima ločeno [[Foot]] in [[Foot (unit of length)]]. Zaradi razlike v jezikih nam ni potrebno ločevati na ta način - moramo pa zaradi sličnosti pomenov čevlja kot obuvala in mere. --XJam 10:43, 10 feb 2004 (CET)

Ločitev vsebine se mi zdi smiselna, da. --romanm 10:55, 10 feb 2004 (CET)

Še dve vprašanji:

  1. ali so čevlji kot dolžinska mera v letalstvu dovoljeni v mednarodnem zračnem prostoru ali samo v angloameriških deželah?
  2. kako se pravilno piše po naše Gudea ali Gudeja?

--XJam 10:47, 10 feb 2004 (CET)

Vendar pa se mi zdi smiselno, da se potem doda vsaj link Glej tudi na obutev , moda npr., čeprav bi bilo pri slednjem tudi potrebno dodati vzporedno kategorijo. :)

Močno dvomim, da so dovoljeni čevlji kot merska enota v mednarodnem zračnem prostoru, bom povprašal. Gudeja?! Huh, bom raj nehal. :)

--Igor 06:07, 27 feb 2004 (CET)