MOL Slovenija

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

MOL Slovenija d.o.o.

Družba MOL Slovenija d.o.o. je članica Skupine MOL in je na slovenskem trgu prisotna od leta 1996. Glavni dejavnosti podjetja sta trgovina na debelo in trgovina na drobno z motornimi gorivi, katera poteka v maloprodajni mreži 34 bencinskih servisov MOL na slovenskem trgu.

O Skupini MOL

Skupina MOL je integrirana naftna in plinska družba v Srednji in Vzhodni Evropi z obsežnim mednarodnim Upstream portfoliom. Skupina posluje v več kot 40 državah sveta in zaposluje blizu 29.000 ljudi po svetu. Raziskovalne in proizvodne aktivnosti Skupine MOL so podprte z 75 leti izkušenj na področju ogljikovodikov.

Kot rezultat dolgoročnih prizadevanj Skupine MOL, je družba izgradila raznolik Upstream portfolio, ki sestoji iz naftnih in plinskih raziskovalnih in proizvodnih nahajališč ter sredstev v 13 državah in proizvodnih aktivnosti v 8 državah. Z namenom razširitve portfolia Raziskav & Proizvodnje v mednarodnem merilu, Skupina MOL nenehno stremi k nadaljnji organski in anorganski rasti preko akvizicij. Divizija Downstream v Skupini MOL obsega aktivnosti Rafinerij, Maloprodaje in Petrokemikalij, katere se izvršujejo v 4 rafinerijah Skupine MOL, 2 petrokemičnima obratoma in več kot 1700 bencinskih servisih, ki delujejo pod okriljem 8 blagovnih znamk in oskrba katerih poteka z regijsko širokim logističnim sistemom ter učinkovito optimizacijo managementa oskrbovalne verige.