Fitnes zveza Slovenije

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Fitnes zveza Slovenije (FZS) je nacionalna športna zveza in članica olimpijskega komiteja Slovenije, ki na področju Republike Slovenije (RS) skrbi za vsestranski strokovni, kadrovski, vsebinski in organizacijski razvoj fitnesa in skupinskih vadb ter pilatesa.

Usposabljanja in licenciranje[uredi | uredi kodo]

Programi usposabljanja so potrjeni s strani Strokovnega sveta RS. FZS je izključna nosilka usposabljanja strokovnih kadrov za področje fitnesa, skupinske fitnes vadbe in pilatesa, ki so veljavni na nacionalni in mednarodni ravni.

FZS kot odgovorna nacionalna športna zveza za področje fitnesa, skupinskih vadb in pilatesa se zavzema za:

– razvoj novih standardov in meril za kvalitetno strokovno vadbo, ki je javno dostopna za vse državljanke in državljane RS,

– razvoj kvalitetnih vsebinskih programov za vadbo,

– sistem učinkovitega strokovnega usposabljanja in licenciranja strokovnih kadrov,

– elektronski (računalniški) sistem za vsestransko podporo, ki je lahko dostopen in

razumljiv za državljane in državljanke RS,

– nadzor nad porabo nedovoljenih in škodljivih poživil.

Projekti[uredi | uredi kodo]

Nacionalna panožna zveza – Fitnes zveza Slovenije deluje že od leta 1999. Skozi vsa leta delovanja se Zveza zavzema za usposabljanje strokovnega kadra, ki omogoča prebivalcem Republike Slovenije kvaliteten in zdrav življenjski slog. Skrb za zdravje in kvaliteto življenja državljanov in državljank RS je imperativ, ki zahteva odličnost strokovnega in poslovnega delovanja, k čemur strmi vizija Fitnes zveze Slovenije.

Zveza se poleg izobraževanja kadra zavzema za pospeševanje redne vadbe na nacionalni ravni tudi z različnimi projekti (Študentski fitnes, Fit Liga, Slofit, licenčni seminarji, strokovna literatura, itd.).

Pretekli projekti:

  • Študentski fitnes 
  • Slofit – naredimo Slovenijo aktivno! 
  • Mentrostvo – povej naprej
  • Fit Liga