Engineering Dobersek GmbH

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Engineering Dobersek GmbH
TipGmbH
Panogastrojegradnja
Ustanovitev1983
Ustanovitelj(i)Albin Doberšek, Tatjana Doberšek
SedežMönchengladbach, Nemčija
Območjesvet
Spletna stranwww.dobersek.com

Engineering Dobersek GmbH je nemško podjetje za načrtovanje, gradnjo in naročilo tovarn na ključ in tovarniških delov na področju rudarstva in metalurgije, ravnanja z vodo, energijske in okoljske tehnike ter kemijske tehnike.

Zgodovina[uredi | uredi kodo]

Srednje veliko družba v družinski lasti sta leta 1983 ustanovila zakonca Albin in Tatjana Doberšek. Družba, ki se je leta 1989 spremenila v nemški GmbH, ima že od vsega začetka sedež v Mönchengladbachu, od koder se širi predvsem v Vzhodno Evropo, Srednjo Azijo ter na območje Balkana. Preko devetih podružnic tako najbolj aktivno deluje v BIH, Bolgariji, Kazahstanu , Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Srbiji, Ukrajini in Uzbekistanu.

Poleg naštetih drzav je prisotno tudi v Sloveniji. Družba je bila ena od vodilnih izvajalcev v projektih menjave filtrov in cevovodov za razžvepljevanje izpustnih plinov v termoelektrarnah Trbovlje in Šoštanj, pri slednji so vzpostavili tudi nov sistem za odvajanje pepela ter ostalih odpadnih snovi.

Viri[uredi | uredi kodo]

  • Koražija, Nataša (6.12.2011). "Podjetje z 80 odstotki inženirjev in 10 odstotki doktorjev znanosti". Revija Manager. Pridobljeno dne 19.10.2015.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]