Dragon Fable

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
DragonFable
Razvijalec(ci) Artix Entertainment, LLC
Založnik(i) Artix Entertainment, LLC
Distributor(ji) Artix Entertainment, LLC
Izdelovalec(ci) Artix Entertainment, LLC
Okolje/-a Adobe Flash Player
Datum izida(ov) julij 2005 (preskušanje)
junij 2006 (v živo)
Zvrst(i) RPG
Igralski način(i) enoigralski
Ocenitev(ve) nerangirano, spletna stran zahteva 13+
Medij(i) splet
Sistemske zahteve

spletni brskalnik in Adobe Flash Player 8.0+

Vhodne enote miška

Dragon Fable je brezplačna spletna računalniška igra, leta 2005 ustvarjena v podjetju Artix Entertainment LLC, na podlagi njihovega prvega spletnega RPG-ja, Adventure Quest. Deluje v spletnem brskalniku, za igro pa je potreben Flash. Igralca popelje v doživetje posebnega sveta, imenovanega Lore. V njem se igralec vživi v vlogo pustolovca, ki s pomočjo svojih akcij in dejanj lahko gradi na svoji RPG osebi in ji riše nadaljnjo pot. Vsak igralec ima več možnosti za izbiro izgleda in značilnosti svojega začetnega lika, ki mu lahko določi spol, barvo kože, las in oblačil, ter seveda svoj bojni slog in ime. V svetu Dragon Fable-a se je možno sprehajati naokrog, opravljati raznovrstne misije, se boriti, raziskovati mesta, pridobiti legendarne predmete. Igra ima stalne posodobitve z vojnami, novimi misijami, NPC-ji ipd.

Zgodovina igre[uredi | uredi kodo]

Zamisel in prva različica[uredi | uredi kodo]

Dragon Fable je današnji rezultat številnih preteklih dogodkov. Vse se je seveda začelo z idejo. Le-ta je izhajala iz prve ustvarjene Artixove igre, Adventure Quest oz. skrajšano AQ. Preprosta struktura njihovega prvenca se je danes še vedno razvija, vse od leta 2002. Podjetje je v tem času igro močno izboljšalo, kar jih je spodbudilo k stvarjenju nove. Leta 2005 so tako ustvarili posebno, preprosto igro imenovano Arch Knight, dostopno le AQ Guardianom. 1. poglavje javno objavljene igre je doživelo velik uspeh med igralci, ki so želeli več. Tako se je Artix Entertainment lotil največjega izziva doslej, in tako 5. julija 2005 ustvaril Dragon Fable. 21. novembra 2005 so igro preselili v beto, 6. junija 2005 pa igro uradno na spletu predstavili javnosti.

Razvijanje in izboljšave[uredi | uredi kodo]

Igra se je od 6. junija 2005 do danes močno izboljšala, prešla skozi različna izdelovalna obdobja in seveda od njih mnogo pridobila. Njene prve funkcije so bile raziskovanje mesta Falconreach, obisk gostišča opremljenega z možnostmi počivanja in uporabe lastne trgovine, spopad z nekaj bitji v Guardian tower-ju na vrhu strme pečine in obisk nekaj preprostih questov (v slovenščini večinoma poznanimi pod imenom misijami). Igralci so si glede na svoj izbrani bojni slog - Warrior (bojevnik), Mage (čarovnik) ali Rogue (tihi napadalec) - lahko skupaj z višanjem lastnega levela pridobili nekaj napadalnih spretnosti. Levelna kapa je bila postavljena na 5 (Igralčev level ni mogel segati više od 5) Danes pa level kapa seže do levela 40.

Vse izboljšave so ustvarjalci sproti zapisovali v posebno Izdelovalno beležko (poznano kot Design Notes). Njeno pogosto posodabljanje je odličen način preverjanja natančne zgodovine igre same, njenih posebnih posodabljanj ipd.
Do sedaj se je igra že močno izboljšala in seveda razvila. Dodana so bila nova mesta poleg prvotnega Falconreacha, ki se jih da sedaj nastaviti za domača (Amityvalle, Oaklore, Aeris BattleSpyre ipd.) Dodani so bili novi NPC-ji, novi Questi, nove trgovine oz. Shopi, Dragon Fable pa je seveda šel skozi mnogo vojn. To je seveda glavna stvar klasičnega RPG-ja, kot je Dragon Fable, sprotno, zanimivo razvijanje zgodbe, opremljene z mnogimi zabavnimi dodatki. Največji del igre, ki lahko igralcu poviša stan pa je legendarni Dragon Amulet (DA), ki ga igralec lahko nakupi prek spleta v primeru želje, da odklene vse funkcije igre.

Dragon Amulet[uredi | uredi kodo]

Dragon Amulet je posebni artefakt, ki pustolovcu v Dragon Fable-u da ključ za odklepanje vseh RPG-jevih funkcij. Igralec, ki prejme DA svoj stan iz pustolovca poviša na stan Dragon Lorda. Igralec ga lahko nabavi za $19.95 za povišanje enega željenega RPG lika, ali $29.95 za povišanje vseh obstoječih ali neobstoječih igralcev v stan Dragon Lorda. Doplačati je možno še $5, kar bo vsem povišanim igralcem dodalo poleg standardnih 200 še 2000 posebnih Dragon Coin's-ov. To je posebna valuta, s katero se da v igri nabaviti najkvalitetnejšo RPG opremo. Po višanju se da Dragon Coinse še dobaviti, vendar tokrat za $9.95. Artix Entertainment LLC omogoča nakup dodatnih funkcij na varen način.
Po višanju ima, kot že omenjeno igralec odklenjene vse funkcije igre. S tem, ko je njegov stan na višini Dragon Lorda lahko svoje spretnosti preizkusi v vseh questih, nabavi želena orožja v primeru, da ima dovolj za to zahtevane valute, obišče vse posebne predele sveta ipd.

Mesta in kraji[uredi | uredi kodo]

Vloge mest[uredi | uredi kodo]

V igro so bila, kot je že omenjeno, dodana številna mesta, ki se jih da v igri nastaviti za domača. Do sedaj so ta domači Falconreach, gozdna trdnjava Oaklore, srhljiv Amityvalle, mesto zmajev sunbeaze Grove, piratsko mesto Osprey Cove in posebna PvP (Player vs Player - Igralec proti igralcu) arena, Aeris BattleSpyre. Igralec si posamezno mesto lahko nastavi za domače, kar bo pomenilo, da se bo ob vpisu v igro z igralcem, ki je to mesto shranil za domače njegov igralec pojavil v tem mestu. Vsako mesto ima svojo zgodbo, ki se s sprotnimi posodobitvami daljša, veča, zapleta.

Falconreach[uredi | uredi kodo]

Falconreach je najstarejše mesto v Dragon Fable-u. Razdeljeno je na Vas, Gozd (dom lokostrelke Robine Hood) in Gore (dom čarovnika Warlica). Vas ima posebni Guardian tower, kjer se da shraniti opremljene predmete za naslednje vpise v igro. Zunaj, ob Guardian towerju je najden portal, ki vodi do nekaj posebnih lokacij in Questov, v gore, in do barvalnice oklepa (samo za DA). Falconreach ima posodobljeno gostišče s posebnim Questom, možnostjo počivanja in trgovine. Zunaj, ob gostišču je najden NPC Ash, ki ve za mnogo Questov, na katere se lahko odpravi skupaj z igralcem. Poleg Guardian towerja in Gostišča so še Brilec, ki lahko zastonj spremeni izgled obraza vašega igralca in npr. trgovina z napoji, kjer si zastonj lahko igralci napolnijo zalogo napojev. Dodana je bila še Mestna hiša, opremljena s Trenerjev RPG točk in Trgovino Branilcev, kjer s posebnimi Branilskimi medaljami lahko igralci, ki jih dobijo med vojno nakupijo posebne predmete. Ob mestni hiši je najdena posebna trgovina za Dragon Lorde, ki nakupujejo z Dragon Coins-i. Zraven je še orožarna, trgovina z orožjem z nekaj posebnimi Questi in seveda še Trgovina z domačimi živalmi. Tu lahko nabavite posebne živali, ki vam bodo v pomoč pri bojih. Preko teh stavb se da priti do gozda, kjer je najdena Robina Hood in še mnogo Questov. Na drugem koncu mesta je najden posebni neznanec, ki prodaja legendarna DOOM orožja.

Amityvalle[uredi | uredi kodo]

Amityvalle je srhljivo mesto v Doomwood-u, kjer naj bi v vseh predelih strašilo. S posebnimi NPCji in bitji teme je to mesto pravo za bojevnike svetlobe. Ima mestno hišo s posebnim pogovorom meščanov, nekaj praznih hiš in gostišče, kjer se da napolniti napoje in počivati. Poleg je najdena orožarna s posebnim Questom za dodatna orožja, zraven pa pokopališče, kjer se poseben NPC, Artix, igralcu lahko pridruži v bojih. Dlje, kot se gre od mest, bliže se pride k posebnim Questom. Eden izmed njih vključuje nadgradnjo legendarnih DOOM orožij.

Oaklore[uredi | uredi kodo]

Oaklore je posebno mesto, trdnjava, grajena okoli velikega drevesa. Poln vitezov z zabavnimi nazivi se od ostalih mest razlikuje po svoji strukturi. Ima skromno orožarno, ambulanto za počivanje in napolnjevanje napojev predvsem pa mnogo zanimivih Questov. Je povezano s Falconreach-om, do le-tega pa boste prišli, če boste premagali ovire na poti.

100 Room[uredi | uredi kodo]

To je misija ki vsebuje 100 sob.O njej ni veliko povedati razen tega da se ognjeni bojevniki ne približujejo tej misiji.

Aeris BattleSpyre[uredi | uredi kodo]

Aeris BattleSpyre je v zraku lebdeča PvP Arena. Tu lahko preizkusite svoje bojne spretnosti v boju proti pravemu igralcu, ki ga upravlja računalnik. Z zmagovanjem PvP turnirjev pridobivate posebne Aeris PvP pokale, ki jih lahko namenite v nabavljanje orožij, višanje vašega PvP ranka, kar vam omogoča dostop do zaklenjenih predelov arene in še mnogo več.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]