Artemis Fowl 3: Neskončna šifra

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Artemis Fowl 3: Neskončna šifra
Artemis Fowl 3.gif
AvtorEoin Colfer
DržavaIrska
JezikAngleščina
ŽanrZnanstvena fantastika
ZaložnikMladinska knjiga
Datum izida
27. april 2003
PredhodnikArtemis Fowl 2: Operacija arktika 
NaslednikArtemis Fowl 4: Zahrbtna Opal 

Artemis Fowl 3: Neskončna šifra je tretja knjiga iz serije o Artemisu Fowlu II. Tudi v tem delu, se bori na strani vilinov.

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Artemis se odloči še za zadnji kriminalski podvig. S pomočjo vilinje tehnologije je izdelal K kocko ali kraljevsko kocko. To je tehnologija, katera je kakih 20 let pred ostalo človeško tehnologijo. S to kocko je Artemis hotel izsiljevati Jona Spira. A on ga je pretental in mu je ukradel kocko. Artemis se je na to pripravil ter onesposobil vse, razen Spirovega varuha Arno Blunta. Ta je smrtno ranil Butlerja, a ga je kasneje rešila vilinja magija. A kocko je vseeno dobil Spiro, to pa je pomenilo nevarnost za vile. Zato so vile pomagale Artemisu, da jo je dobil nazaj. Na koncu knjige so vile Artemisu izbrisale spomin, a je Artemis vseeno pripravil par ukan, katere naj bi mu pozneje vrnile spomin.

Osebe v zgodbi[uredi | uredi kodo]

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Podatki o slovenski izdaji[uredi | uredi kodo]

Knjigo je prevedla Urška Vogrinc. Izdala jo je Založba Mladinska knjiga leta 2004 (original je bil izdan leta 2003), v zbirki Srednji svet. Pisatelj je v posvetilo napisal: Družini Power vsem sorodnikom in izobčencem.