Ansambel Topliška pomlad

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Ansambel Topliška pomlad
Osnovni podatki
IzvorDolenjske Toplice,
 Slovenija
Sloginarodnozabavna glasba
Leta delovanja2007–danes
ČlaniUroš Mavsar
Valentina Fink Klobučar
Marko Grahovar
David Hočevar
Gašper Klobučar

Ansambel Topliška pomlad prihaja iz Dolenjskih Toplic. Gre za klasičen instrumentalni trio z diatonično harmoniko in pevskim duetom.

Za sabo imajo že vrsto nastopov, tudi na največjih prireditvah in festivalih. V slabih 10 letih delovanja so se trikrat uvrstili v finale zamejskega festivala v Števerjanu, dvakrat bili finalisti Vurberka, prejeli so dva zlata in dva srebrna termalčka na Novoletnem festivalu narodno-zabavne glasbe Dolenjske Toplice, dvakrat so si priigrali srebrnega pastirčka na Graški gori, v Šentjerneju in Števerjanu pa sta bili nagrajeni besedili njihovih skladb.[1]

Ansambel je nastopil tudi v oddaji Na zdravje in Slovenski pozdrav.

Glasba je pretežno delo Petra Finka, največ besedil je za njihove skladbe napisal Matej Kocjančič, nekaj tudi Fanika Požek.[2]

V letu 2013 so izdali zgoščenko Vandrovček ter posneli šest videospotov.[3] Vsako leto na Martinovo nedeljo pripravijo samostojni celovečerni koncert z gosti.[4] Leta 2018 so izdali svojo drugo zgoščenko Kje je tisti.

Člani[uredi | uredi kodo]

Uspehi[uredi | uredi kodo]

        1. mesto po izboru občinstva
  • 2022 - 3. mesto Slovenska polka in valček - polka Moj fant
        1. mesto po izboru občinstva
  • 2022 - ZMAGA / ZLATI TERMALČEK na festivalu narodno-zabavne glasbe Dolenjske Toplice

Martinov koncert ansambla Topliška pomlad[uredi | uredi kodo]

Martinov koncert je letni koncert, ki ga ansambel izvaja skupaj z mnogimi gosti. Do sedaj se je izvedel na martinovo nedeljo, v Gasilskem domu v Podturnu, v občini Dolenjske Toplice.[8] Zadnja dva pa sta bila izvedena v Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice.

Polepšajmo božič otrokom[uredi | uredi kodo]

Polepšajmo božič otrokom je dobrodelna akcija, ki jo meseca decembra izvaja ansambel. Rdeča nit je zbiranje igrač, šolskih potrebščin, sladkarij, higienskih pripomočkov in oblačil za otroke iz socialno ogroženih družin.[9]

Diskografija[uredi | uredi kodo]

  1. Vandrovček (2013)
  2. Taksi (2019)

Uspešnice[uredi | uredi kodo]

Viri[uredi | uredi kodo]

  1. »Ansambel Topliška pomlad«. www.topliska-pomlad.si. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 4. novembra 2016. Pridobljeno 2. novembra 2016.
  2. »Turistično društvo Vurberk«. vurberk.si. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 21. avgusta 2016. Pridobljeno 2. novembra 2016.
  3. »Topliška pomlad s prvim videospotom | Narodnjak.si | Narodnozabavna glasba«. www.narodnjak.si. Pridobljeno 2. novembra 2016.
  4. »Drugi Martinov koncert v Podturnu«. Dolenjski list. Pridobljeno 2. novembra 2016.
  5. »Ansambel Topliška pomlad«. www.topliska-pomlad.si. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 4. novembra 2016. Pridobljeno 2. novembra 2016.
  6. »AVDIO: Topliški pomladi 'srebrni termalček'«. Dolenjski list. Pridobljeno 2. novembra 2016.
  7. »Nagrade«. www.topliska-pomlad.si. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 4. novembra 2016. Pridobljeno 2. novembra 2016.
  8. »Drugi Martinov koncert v Podturnu«. Dolenjski list. Pridobljeno 5. novembra 2016.
  9. »Polepšajmo božič otrokom«. Dolenjski list. Pridobljeno 5. novembra 2016.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]