Šindenkai

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Šindenkai (心伝会)
Drugo ime Šindenkai (心伝会)
Leto osnovanja 2008
Izvor Zastava Nemčije Nemčija
Osnovatelj Hamid Soltani
Trenutni vodja Hamid Soltani
Vsebina veščine goloroka borba
Izvorne veščine Kjokušin, Ašihara kaikan, Enšin kaikan
Znani učenci Mohammadreza Goodary[1] Kamran Aminzadeh
Uradna spletna stran http://shindenkaikarate.com

Šindenkai (心伝会) (angleško Shindenkai) ali I.S.K.A, je veja borilnih veščin.[2] Principi temeljijo na tehnikah. Šindenkai je predstavil Hamid Soltani leta 2008.[3][4] Trenutno je Hombo dojo v Hamburgu.[5][6] Šindenkai je mešanica dveh japonskih besed; shinden pomeni predniki, kai pa pomeni unija in harmonija. Torej Šindenkai pomeni harmonija med staro in novo znanostjo. Tastil borilnih veščin je z veje kyokushin.

Simbol Šindenkai šodo Kandži

[uredi | uredi kodo]

Šindenkai logo je v obliki gore v krogu, to pomeni, da se morajo iskalci borilnih veščin boriti z vso svojo močjo proti svojim stiskam, da bi dosegli vrh gore. Na sredini manjšega kroga je pest, ki simbolizira enotnost in moč vseh iskalcev borilnih veščin.

Tekmovanja[uredi | uredi kodo]

V tem segmentu borilnih veščin iskalci končajo v dveh oddelkih; Kata in Kumine. Kata udeleženci tekmujejo v 2 stilih praktičnosti in demonstracije. V Kumite oddelku udeleženci tekmujejo v 3 slogih; karate, kikboks in grappling.

Sabaki[uredi | uredi kodo]

Instiktivno vsak človek reagira na katerokoli dejanje. Na primer, če se avto ali predmeti približa človeku, bo ta spremenil njegovo/njeno smer da bi se izognil trčenju. Ta naravna reakcija se imenuje sabaki. Seveda je ta reakcija pri vsakem človeku drugačna, odvisno od njegovega mentalnega in fizičnega stanja. Sabaki se uporablja v vsakodnevnem življenju v večini športih. V Šindenkaiu za doseganje končnih pogojev in izvedbe sabaki, izvajajo posebne treninge. Iskalci borilnih veščin izboljšujejo njihov odzivni čas v katerih koli situacijah. Potrebujejo posebne treninge v različnih situacijah, kar jim omogoči, da izboljšajo sposobnosti in so zmagovalni v različnih izzivih večino časa. Te treningi so ustvarjeni, da bi se izognili konfrontaciji ena na ena. Borec se z uporabo sabaki tehnike iz slabega položaja postavi v mrtvo točko. To je idealna pozicija za vse borce od vseh tehnik. Sabaki je ustanovil Hidejuki Ašihara leta 1980. Leta 1994 ga je v srednji vzhod pripeljal Hamid Soltani. Danes se v borilnih veščinah uporablja veliko sabaki tehnik.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. "2016 & 2019 World Martial Arts Masterships Champion Sets Sights On Mixed Martial Arts World". finance.yahoo.com (v ameriška angleščina). Pridobljeno 2021-06-29.
  2. "سبک‌های مجاز رزمی کشور معرفی شدند/ حذف نام کونگ فو". خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency (v perzijščina). 2011-04-20. Pridobljeno 2021-06-29.
  3. "AFFILIATED MEMBERS @ WUKF - World Union of Karate-Do Federations | Together we can do the best Karate in the WORLD!". www.wukf-karate.org (v angleščina). Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 2021-06-04. Pridobljeno 2021-06-29.
  4. "مسابقات قهرمانی کشوری کاراته در رودهن برگزار شد/ تیم ملی برای مسابقات جهانی آماده ‌می‌شود | خبرگزاری فارس". www.farsnews.ir (v perzijščina). Pridobljeno 2021-06-29.
  5. "Members". World Kumite Organization (v ameriška angleščina). Pridobljeno 2021-06-29.
  6. "Shindenkai, Hamburg (2021)". www.eventyas.com (v nemščina). Pridobljeno 2021-06-29.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]