Warwick Umetniški center

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Warwick Arts Center, v ospredju White Koan Liliane Lijn

Warwick umetniški center ( WAC ) je umetniški kompleks z več prizorišči na Univerzi Warwick v Coventryju v Angliji. Letno privlači približno 300.000 obiskovalcev na več kot 3.000 posameznih dogodkov, ki zajemajo sodobno in klasično glasbo, dramo, ples, komedijo, filme in vizualno umetnost. Warwick Arts Center je največje umetniško središče v Midlandsu in največje tovrstno prizorišče v Veliki Britaniji zunaj Barbican Centra v Londonu. [1] [2] [3]

Warwick umetniški center obsega šest prostorov na isti lokaciji, vključno s koncertno dvorano, dvema gledališčema, kinom, umetniško galerijo (Galerija Mead) in konferenčno sobo ter gostinskimi apartmaji, kavarno, trgovinami in bari. WAC vključuje tudi univerzitetno knjigarno .

V centru je Glasbeni center Univerze z vadbenimi dvoranami in soba za vaje ansambla, kjer vadijo glasbena društva in skupine.

Kapacitete; 1.340 (Butterworth Hall), 550 (WAC Theatre), 220 (WAC Cinema), 150 (WAC Studio)

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. Napaka pri navajanju: Neveljavna oznaka <ref>; sklici, poimenovani Biology Daily, ne vsebujejo besedila (glej stran pomoči).
  2. Napaka pri navajanju: Neveljavna oznaka <ref>; sklici, poimenovani Warwick Music Centre, ne vsebujejo besedila (glej stran pomoči).
  3. Napaka pri navajanju: Neveljavna oznaka <ref>; sklici, poimenovani The London Korean Film Festival 2012, ne vsebujejo besedila (glej stran pomoči).

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]