Uporabnik:Slada

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
               BALLANTINES-Skotch whisky

Leta 1827 je mladenic po imenu George Ballantine v Edinburghu odprl majhno trgovino in tovarnico viskija in prav iski iz njegove tovarnice je v nekaj letih postal sinonim najbolje poznanih Skotskih blagovnih znamk. Njegova edinstvena vizija ,strastvena predanost kakovosti in podjetniske vescine so imele za posledico prelom med viskiji,ki kljubuje casu in je se po 180-tih letih drugi najboljsi Skotski viski na svetu. Vsak Ballantines viski,ne glede na starost,vsebuje vec kot stirideset skrbno izbranih viskijev iz stirih Skotskih pokrajin. To nenehno iskanje kakovosti in predanosti raznovrsnosti daje Ballantines viskijem prepoznavnost in edinstven znacaj. Umetnost "ekipe" Ballantines-a je zdruziti odlicne sladne viskije z enako skrbno izbranimi zitnimi viskiji z namenom ustvariti popolnoma uravnotezene in edinstvene mesanice.

DOZOREVANJA

BAllantines viski dozoreva v Burbonskih sodih,kjer pridobi edinstveno aromo in znacaj.

OPSTAJAJO:

BALLANTINES FINEST:je svetlo zlate barve.Ima globok vonj s pridihom zacimb.Telo je polno in okroglo.Okus je uravnotezen z okusom jabolka in vanilije,katerega zaokrozujeta nezni noti cvetic in sladu.POOKUS:prefinjen okus s cvetno aromo.

BALLANTINES 12 YEARS OLD:je svetlo zlate barve.Pri vonju je poudarjen vpliv hrasta in vanilije.Telo je kremasto.Ima uravnotezen okus medu in hrasta.POOKUS:osvezujoc s pridihom soli.

BALLANTINES 17 YEARS OLD:je jarnato zlate barve.Vonj je intenziven,izenacen,eleganten s pridihom lesa in vanilije.Telo je polno in kremasto.Ima okus medu s pridihom hrasta in dima.POOKUS:dolg,rahlo dimljen,z neznim okusom po vaniliji.

BALLANTINES 21 YEARS OLD:ima rdeckasto zlato barvo.Vonj je medeno sladek z jabolcnimi in cvetnimi aromami.Telo je svilnato in glatko.Okus je srednje tezak s sledovi resja,zacinjen s sladom in razlicnimi aromami.POOKUS:dolg,z neznimi notami suhe penine Prosecco.

BALLANTINES 30 YEARS OLD:ima barvo starega zlata.Sladek vonj z notami hrasta in vanilije.Telo je mocno in polno.Okus je uravnotezen,a hkrati poln ,s pridihom penine Prosecco,medu cvetja in vanilije.POOKUS:dolgotrajen in eleganten.