Uporabnik:Pumpež

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pumpež je neke vrste bog. Živi v Nadesih (podobno kot nebesa). Vera v Pumpeža se je začela že dolgo tega. Pumpež živi z ženo Rijo (Rija = podobno kot Marija).

Svetiš se kot Pumpeževa rit![uredi | uredi kodo]

Verjetno ste se spraševali o reku "svetiš se kot Pumpeževa rit". Da, od tod izvira ta rek. "Sveto pismo" vere o Pumpežu pravi, da se je vse skupaj začelo z zlobnežem, ki je Pumpeža pičil s šivanko v zadnjico. Nato mu je žena zadnjico namazala s kremo, zadnjica pa se je svetila. A tako se je vse skupaj šele začelo ...

Ateisti pa menijo, da je pumpež pavijan – opica s svetlečo se rdečo zadnjico.

Stripi[uredi | uredi kodo]

Med letoma 2012 in 2015 sta anonimna avtorja izdelala zajetno količino komičnih zgodbic v obliki stripov o Pumpežu in njegovih dogodivščinah. Stripi veljajo kot biblija vere v Pumpeža. Žal jih je veliko izgubljenih.

Pumpež, klatež, bunkež[uredi | uredi kodo]

Obstaja tudi "pumpež, klatež, bunkež" ali "gladež, bunkež, pumpež" – igra, pri kateri položijo igralci roke na mizo, eden izmed njih pa s pestjo drsa po mizi in nenadoma koga udari z njo, a tu ima beseda pumpež drugačen pomen. Pomeni namreč osebo, ki zna z vztrajnimi prošnjami oz. pregovarjanjem priti do denarja.