Uporabniški pogovor:Janezdrilc

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Grad Pišece v Bizeljskem gričevju.jpg Piršenbreg.jpg Brežice iz svete Barbare, Piršenbreg 1.jpg Cerkev svetega Vida, Bizeljsko 6.jpg Bizeljsko iz Vidove poti.jpg
Crystal Clear action player play.svg Osnutki Crystal Clear action player play.svg Sveto pismo Crystal Clear action player play.svg Svetovni koledar

Sveti Pavel[uredi | uredi kodo]

Hejla. Na pogovorni strani sem opazila Tvoj komentar glede avtorstva novozaveznih pisem. Lahko, prosim, navedeš kakšen vir?--Irena 00:28, 19. januar 2014 (CET)

Slika z it.wikipedia.org ?[uredi | uredi kodo]

Zakaj mi Eleassar briše sliko, ki je v italijanski wikipediji kot javna? https://it.wikipedia.org/wiki/File:Polittico_della_chiesa_di_Sant%27Anna_di_Capodistria.jpg --Lyonski (pogovor) 22:41, 26. marec 2014 (CET)

Glede na zastaranost umetniškega dela in pa dejstvo, da gre samo za preslikavo, bi slika morala vsekakor ostati. Žal pa sem nemočen, da bi lahko karkoli ukrenil glede tega, ker sem boj že odbojeval in tek dokončal ob spoznanju, da je neozdravljiva njena rana. --Janezdrilc (pogovor) 23:17, 26. marec 2014 (CET)

Spotoma: Hvala za pregled seznama cerkvenih očetov. Če malo popraviš prevode imen, pa je to to. Po abecedi pa jih bom že potem enkrat presortiral. --Janezdrilc (pogovor) 23:25, 26. marec 2014 (CET)

Oznaka v italijanski Wikipediji je napačna. Glede na to, da gre za tridimenzionalno delo, je slika neprosta (iz podatkov exif na dnu opisne strani slike je jasno razvidno, da gre za sken in ne za lastno fotografijo naložnika). Proste so le reprodukcije dvodimenzionalnih del.[1] --Eleassar pogovor 00:15, 27. marec 2014 (CET)

Nisem prepričan, da tam piše, da se 3D umetnin ne sme reproducirati. Druga alineja pravi: "{{PD-Art}} se ne nanaša na tridimenzionalna dela, na primer na kipe, če je fotograf pokazal izvirnost, na primer z uporabo različnih zornih kotov ali različnih možnosti osvetlitve. Slika, na kateri je moč zaznati kakršnikoli zasenčenost, ne pride v upoštev." Praktično pa to pomeni, da gre za razliko te vrste:

--Janezdrilc (pogovor) 13:35, 27. marec 2014 (CET)

3D-umetnine se seveda lahko reproducirajo, če so v javni lasti. Razlika, ki si jo navedel, ne drži, saj je bistveno, ali objekt lahko (vsaj teoretično) meče kakšno senco - pri tem zgledu je pri obeh slikah treba upoštevati izbiro sence oz. osvetlitve kot avtorsko delo fotografa; prim. z [2]). --Eleassar pogovor 22:13, 27. marec 2014 (CET)