Uporabniški pogovor:Gap/Wikimania2005

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Wikipedia/Wikipedisti[uredi kodo]

  • Prosim, da se, dokler se občestvo ne odloči dokončno, uporabljata izraza Wikipedija in wikipedisti. MMG, Tcie v Frankfurtu se na žalost nismo srečali, kar seveda ne bi bilo slabo, saj bi lahko na ta način še bolje uskladili delo na konferenci. Midva z Romanom cel čas nisva imela možnosti dostopati na strani projektov Wikimedie. Sicer pa dobro, da je že prisotno poročilo (in slike) z nje. --xJaM 01:36, 9 avgust 2005 (CEST)
Prvič, gre za stran uporabnika, ki je jasno izrazil svoje mnenje glede vprašanja. Drugič, gre za osebni slog pripovedovalca. Pa tudi če oboje pustimo ob strani, ne vidim prepričljivega razloga, zakaj bi se morali izogibati izraza Vikipedija - po mnenju mnogih je z jezikoslovnega vidika veljavnejši kot Wikipedija. --Eleassar pogovor 14:34, 18 avgust 2005 (CEST)
Potem je čas, da dokončno dorečemo, ali bomo uporabljali W ali V. Pogovori o tem so v preteklosti že potekali, zainteresirani preglejte arhive Pod lipo. Dokler gre za strani "javnega" značaja oziroma imenskih prostorov, se mi zdi daleč najslabše, da nekdo uporablja eno, nekdo pa drugo. Na pogovornih in osebnih straneh zaradi mene lahko pišete tudi Yikipedija. :-) Sam se sicer ne opredeljujem za nobeno izmed možnosti, saj mi je glede tega vprašanja vseeno. Imejte pa v mislih, da bomo morali, če se odločimo za V, popraviti vse za nazaj, pri čemer bo skoraj nujno potreben kak bot ali pa dogovor s katerim od razvijalcev. lp, --matijap | pogovor 15:26, 18 avgust 2005 (CEST)
Ja, taka je usoda jezika: moj "ročni" bot je tako popravil nekaj šahovskih olimpi(j)ad|, kakšna je še ostala. Prav mi je, kaj pa ne berem novih verzij Pravopisa...
Aja, sicer sem za Wikipedijo. --AndrejJ 15:32, 18 avgust 2005 (CEST)
Gledam naokoli in vidim, da imajo bratje Slovani večino Wikipedia ali Wikipedija, razen Srbov in Makedoncev (Vikipedija) ter Bolgarov (Uikipedija). Morda sem kakega izpustil. No meni se zdi Vikipedija bolj primerno, in sicer zaradi tega, ker tako&tako slovenimo vse drugo - hvala bogu, nisem nacionalist, še zdaleč ne, pa me vseeno žalosti, ko vidim vsako drugo firmo, kako se krasi z ličnim angleškim imenom. | Tcie 15:46, 18 avgust 2005 (CEST)

Tudi jaz menim, da je nujno potreben dogovor, pri čemer se mi zdi ravno anketa najboljša možnost, saj nimamo kakšnih referenc, na katere bi se lahko oprli. Menim pa, da če jo bomo izvedli, bi jo bilo glede na pomembnost vprašanja primerneje izvesti na kakšnem bolj javnem mestu in bi morala trajati nekoliko dlje časa (koliko, ne vem, morda nekaj tednov). Mislim tudi, da če bi se odločili za preimenovanje, ob uporabi bota to ne bi delalo večjih težav. Ker navijam za Vikipedijo, sem tule zbral nekaj bolj ali manj prepričljivih slovničnih argumentov zanjo, če koga zanima. Lp! --Eleassar pogovor 17:51, 18 avgust 2005 (CEST)

Slog pogovora[uredi kodo]

Do sedaj sem videval predvsem tak slog zamikanja:

Prvi govorec.

Drugi.

Prvi.

Drugi.
Tretji...

sedaj pa srečujem tole:

  • Prvi govorec.
  • Drugi.
  • Prvi.
  • Drugi.
  • Tretji...

Predlagam enotno uporabo prvega sloga. --AndrejJ 22:16, 18 avgust 2005 (CEST)

Sam nisem nikoli gledal na to s tega vidika :) . Vedno sem pazil le na to, da so se odgovori znašli zamaknjeno od začetne trditve. Kar se mene tiče, je v redu tudi način, ki ga predlagaš. | Tcie 22:35, 18 avgust 2005 (CEST)
Meni je glede načina popolnoma vseeno, dokler se uporabniki ob svojih trditvah podpišejo. Sicer pa me, ker vprašanja o imenu enciklopedije še vedno nismo razrešili, zanima, kako bomo sprejeli odločitev. Bomo ostali pri Wikipediji? Jaz bi sicer še enkrat predlagal glasovanje, ker se mi zdi, da je dovolj argumentov tudi za Vikipedijo. Če se ostali strinjate, seveda. --Eleassar pogovor 11:40, 20 avgust 2005 (CEST)