Pojdi na vsebino

Uporabniški pogovor:BikecF

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Tvoji prispevki[uredi kodo]

Pohvalno, da si se odločil deliti svoje diplomsko delo, ampak na žalost si naredi precej zmede po člankih, zato sem nekaj prispevkov že moral razveljaviti. Konkretno:

  • Z nalaganjem slik z drugih spletnih strani v Zbirko si kršil avtorske pravice, vse te slike bodo brisane. Nadomestiš jih lahko s slikami, ki so že v Zbirki (ni jih treba še enkrat naložiti, samo ime datoteke uporabiš).
  • Kopije iste vsebine v različnih člankih niso ok.
  • V vsakem članku naj bi bila samo specifična vsebina; zato recimo poglavje "Planetarne meje" spada (samo) v članek Planetarne meje, ne pa kot uvod v članek o prašnih delcih. Podobno velja za tekst o atmosferi in splošni del o onesnaževanju, tega je treba smiselno(!) vključiti v obstoječe članke, ne samo kot copy-paste nekam na koncu.
  • Uvod mora biti standarden enciklopedičen, ne esejističen. V prvem stavku moraš odgovoriti na vprašanje "Kaj je [naslovni pojem]?".

Yerpo Ha? 14:25, 16. november 2020 (CET)[odgovori]


Zdravo, hvala za opombe in se opravičujem, ker sem preveč hitel z objavljanjem.

Si bom vzel čas, da v naslednjih dneh uredim besedilo in nekatere opombe, za nekatere druge, ki si jih izpostavil pa bom potreboval še vašo pomoč!

BikecF (pogovor) 14:44, 16. november 2020 (CET)[odgovori]

Še to: zdaj piše, kot da so prašni delci isto kot aerosol, kar ni res. Predlagam, da dodaš razlago iz en:Particulates - da je aerosol mešanica prašnih delcev in zraka. Isto razlago si skopiral tudi v članek aerosol, kar ni ok, kot sem že rekel. Naj bo v članku aerosol skrajšan ta del (toliko se je že treba potruditi, da se nekaj na novo napiše), povezava pa bo potem vodila bralca do obširnejše vsebine v članku prašni delci.
PS: na pogovornih straneh se tikamo. — Yerpo Ha? 10:34, 17. november 2020 (CET)[odgovori]

Dodatni napotki:

  • izogibaj se okraskom - načeloma je krepka pisava omejena na uvodno geslo čisto na začetku članka, poševna pa je za naslove del
  • kategorije niso ključne besede, ampak hierarhičen sistem; članek naj bi bil samo v najbolj specifičnih možnih kategorijah
  • sezname se dela z zvezdicami, ki jih sistem pretvori v "bullet pointe"
  • slike ne smejo biti prevelike (a o tem kasneje, ko jih bomo pregledali na Commons)

Skladno s tem sem malo počistil članek o prašnih delcih, a bo še treba, ker zaradi dolžine nisem vsega. — Yerpo Ha? 15:02, 18. november 2020 (CET)[odgovori]

Slike drugih avtorjev[uredi kodo]

Šele zdaj sem opazil, da si znova naložil sliko primerjave velikosti prašnih delcev z dovoljenjem avtorja. Na žalost se ne moremo zanašati na izjave iz druge roke, saj ni jasno, kaj je zares dovolil. Če soglaša z uporabo svojega dela v vsak namen (dovoljenje za uporabo v Wikipediji ni dovolj), naj prosim pošlje izjavo po navodilu na commons:COM:OTRS/CONSENT, v tem primeru bomo sliko z veseljem obnovili. 12:56, 6. januar 2021 (CET)