Pogovor o kategoriji:Ptuj

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pri Odinovi sekiri in Svarunovi gorjači ali bomo sedaj imeli za vsako občinsko središče še kategorijo???? VSE ZA DOSEŽEK 100.000 NASLOVOV!!! Naprej v nove zmage! Na juriš! Potrebujemo udarnike in Stahanovce! --Janez Novak 14:42, 17 oktober 2005 (CEST)

Tudi meni se zdi, da je tehle kategorij polovico preveč in da so si med seboj že nemarno podobne. Sploh pa zadnje čase gledam samo še dodajanje novih in novih kategorij. Zmešnjava... --Rude 14:46, 17 oktober 2005 (CEST)

Rude, motiš se in to bistveno! Kategorij ni 50 % preveč ampak 80 % preveč! Toliko kategorij povečuje nepreglednost in ne preglednosti! V preveč kategorijah se uporabnik izgubi, seveda pa te kategorije povečujejo število tako imenovanih naslovovov v Wikipediji in predvsem število prispevkov enega Wikipedista, Ve se koga. --Janez Novak 15:00, 17 oktober 2005 (CEST)

Načelno se strinjam z vama, vendar ne v primeru kategorije Ptuj, ki je bolj potrebna kot ... no pač. --AndrejJ 16:45, 17 oktober 2005 (CEST)
Ko sem zagledal to kategorijo sem se spomnil nedavne razprave o tem, da bi ločili stran o občini in stran o občinskem središču in takoj reagiral, preden bi kdo šel po abecedi skozi vse občine. Andrej, se pa strinjam da bo (vsaj upam) Ptuj potreboval kategorijo. Grad, muzej, mitreji, toplice, kurenti (samo na hitro, sigurno sem kaj pozabil). Bi pa morali (vsaj po mojem prepričanju počakati, dea bi bila v kategoriji vsaj dva članka (ne pa "članka"). Pa ... no pač. --Janez Novak 19:55, 17 oktober 2005 (CEST)

Da malo razčistimo:

  • kategorija ni enako kot članek,
  • število kategorij ne vpliva na število člankov,
  • univerzalna pravila o kategorizaciji navajajo, da mora imeti vsaka kategorija najmanj en vnos (slika, članek, podkategorija,...) in ne 2/5/... kot nekateri pridigajo.
  • univerzalna pravilo o kategorizaciji narekujejo, da se mora npr. kategorija o osebnostih deliti na dva dela (ena stran po narodnosti, ena po poklicu); to govori tudi pravilo o klasifikaciji
  • uporabnik primarno išče članke o člankih in ne po kategorijah (tako je tudi primarno nastavljen iskalnik).
  • glede načina izražanja je bil Janez že parkrat opozorjen, a se na to ne zmeni.
  • glede osebnih napadov je bil tudi že večkrat opozorjen, a ga to ne briga. LP, --Klemen Kocjančič 13:51, 18 oktober 2005 (CEST)
Kaj je neprimeren način mojega izražanja v tem pogovoru ali kje drugje (recimo zadnji mesec)???
Kje je oseben napad? Imam pač pravico, da izrazim svoje mneje, pa brez žalitev, vendar z pravico omenjanja (indirektno) koga mislim. --Janez Novak 14:48, 18 oktober 2005 (CEST)
Če pa želi kdo preveriti kaj mislim in priti če.mu sem si oglejte Category:Vietnamci po poklicu in Category:Venezuelci po poklicu. --Janez Novak 14:56, 18 oktober 2005 (CEST)

Peskovnik[uredi kodo]

Janez, saj spremljamo dogajanje. Klemen izdeluje kategorizacijski skelet, na katerega se bo počasi prilepilo meso. Kategorija Category:Slovenci po poklicu funkcionira čisto v redu, torej ni tudi z vietnamsko nič narobe. General je pač rdeč, ker Klemen dela vnaprej. Vnaprej pa dela zato, ker dela po proceduri (in ne tako umetniško oz. neorganizirano, kot večina izmed nas, t.j. po navdihu). Mene skelet kategorij ne moti, res pa je, da bodo novi pisci člankov težko izvohali pravo kategorijo za članek (če je že narejena po sistemu) in jim bo treba stvar urediti. To pa itak delamo že zdaj.

Kar se tiče tvojih pripomb na to temo (zgoraj in tudi drugje omenjenih) je pa takole. Saj lahko vzamemo stvari za šalo in tudi jaz sem se parkrat dobro nasmejal tvojim dovtipom. Moraš pa vedeti, da če si človek vzame ves dan cajta, zato da dela tukaj, najbrž misli resno. Iz tega zornega kota si do Klemena žaljiv in to je dejstvo. plus, ničesar ne boš spremenil. Napiši raje kak nov članek, če te srbijo prsti.

Tule spodaj boš verjetno, tako kot ponavadi, napisal kakšno retorično mojstrovino, s katero boš utemeljeval svojo pozicijo. Izvoli, morda dobiš na to temo novega sogovornika, mene ne zanima več. --Ziga 15:37, 18 oktober 2005 (CEST)

Ja Žiga nekaj bom ponovil kar si ti napisal: "plus, ničesar ne boš spremenil". To je tisto kar mi ni všeč.
Predvsem pa nekaj: kategorije so namenjene temu da se najde podatke, zato naj bodo smiselno definirane. --Janez Novak 15:51, 18 oktober 2005 (CEST)