Pogovor o kategoriji:Indijci

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Prednosti in slabosti kategorij[uredi kodo]

Ker smo razparcelirali kategorije v 'parapamčad', sedaj npr. ne moreš najti vseh Indijcev, ki so v WP, in moraš iskati po paramparčadi. Ali gre še kako drugače? Morda: ali narediti »seznam Indijcev« ali puščati v vseh kategorijah, ki se nanašajo na Indijce, »Kategorijo:Indijci« ali še kako drugače. Sicer lahko še iščeš pod »Indijci«. Gandhija še kar hitro najdeš, Lal Roja pa že malo težje (in to celo na dveh mestih v tej 'super'kategorizaciji). Hm, če prav vidim, so na naši WP le trije Indijci trenutno. Tretji je Anand. Hm, malo kasneje se prek »Kategorije:Indijski naravoslovci (ast./mat.)« pokaže, da nismo dosledni, in da jih je več {Aryabhata I., Bhaskara, Brahmagupta, Džai Sing II., Chandrasekhar, pa še kdo}. No, saj smo dosledni, vendar »Kategorija:Indijski znanstveniki« še ni aktivna in tako izpade iz korena »Indijci«. Nekaj pa je omenjenih: {Kaprekar, Nehru, Raman, Roj, pa še kdo, {pisatelji, pesniki, ... }} --xJaM 02:21, 29 september 2005 (CEST)

V prihodnjih dneh mislim iti ročno čez vse obstoječe kategorije in opraviti več stvari (dopolniti manjkajoče podatke, interwiki, |*, vzpostaviti manjkajoče člene,...). Če ima kdo še kakšne predloge, kaj se bi lahko naredilo, naj se izjasni tu ali pa na moji pogovorni strani. Upam, da bo to popraviti zgornji problem. lP, --Klemen Kocjančič 20:47, 29 september 2005 (CEST)

Zgornji problem je precej enostavno rešljiv: ko narediš novo kategorijo, jo potegneš navzgor do prve obstoječe. --AndrejJ 20:59, 29 september 2005 (CEST)

Kako to misliš Andrej točno? --xJaM 21:12, 29 september 2005 (CEST)

Lal Roja postaviš v Category:Indijski letalski asi, to daš v Category:Indijski vojaški piloti, to daš v Category:Indijske vojaške osebnosti, to daš v Category:Indijci po poklicu, to pa v Category:Indijci.

Jaz bi ga sicer dal takoj v Category:Indijci, ker je drugje zelo osamljen. --AndrejJ 21:19, 29 september 2005 (CEST)

Aja, kje so Indijci, pogledaš Posebno:Whatlinkshere/Indijci. --AndrejJ 21:21, 29 september 2005 (CEST)

Ja, razumem. Težko pa nadziraš npr. v tem primeru, ker kategorija nekje vmes še ni aktivna in ti ne more pokazat 'vsega' od spodaj navzgor. Ja tako sem tudi jaz gledal kje so Indijci, razen Heretikovi vnosi v datume so mi bili prehud zalogaj in jih nisem 'štel'. Škoda, da se ne vidijo kategorije nekako izrisane v slogu teorije grafov ali kaj podobnega. Morda pa v MediaWiki-ju NX-1 na kakšni 'Vsefrčomirski ladji NX-1' nekoč in nekdaj. --xJaM 21:31, 29 september 2005 (CEST)

Si morda mislil kaj takega: http://en.wikipedia.org/wikistats/EN/CategoryOverview_SL_Complete.htm?

Uh, ja. Super. Zakaj nisi prej povedal. --xJaM 22:43, 29 september 2005 (CEST)

Nisi vprašal :-)) Ta povezava je na Klemnovi strani že kar nekaj časa. --AndrejJ 22:48, 29 september 2005 (CEST)