Pogovor o kategoriji:Elektronika

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Za zdaj imamo tranzistor v kategoriji »Elektronski elementi«, operacijski ojačevalnik pa v kategoriji »Elektronika«. Po mojem laičnem razumevanju vsekakor sodita v isto kategorijo, pa kakorkoli se že ta imenuje. Ali pač ne? Ali lahko v kategoriji Elektronika sčasoma pričakujemo še kakšne pojme, ki niso obenem tudi elektronski elementi (na misel mi pridejo ojačevalnik, oscilator, komparator ipd.)? V tem primeru bi vsekakor kazalo obdržati ločeno kategorijo »Elektronski elementi«, sicer pa pet člankov po mojem ne zasluži dveh različnih kategorij. --Peterlin 14:48, 22 mar. 2005 (CET)


Če lahko Klemen naredi novo kategorijo (ali seznam) z enim rdečim vnosom (na primer generali Sloinokoščene obale, ...) se bolj spodobi da sta tu dve kategoriji. Čeprav o elektriki vem predvsem to da je edina kurba, ki se ne pusti šlatati se mi vendar zdi da so elektronski elementi ena stvar, sestavi iz njih (elektroniak) pa nekaj drugega. --Janez Novak 15:02, 22 mar. 2005 (CET)

Absolutno pod isto kategorijo! Oboje je el. element. Pričakujemo pa lahko še upor (kot el. element), pravzaprav imam že nekje napisanega ok. pol članka, pa smo obtičali glede še zdaj ne razčiščene fizikalno - štromarske zmešnjave. --Heretik 15:05, 22 mar. 2005 (CET)

Heretik: Operacijski ojačevalnik je sestavljen iz tranzistorja. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:193.77.182.223 (pogovorprispevki) 18:29, 10. september 2009.

Ali ni najbolj pregledno uvesti kategorijo Elektronika kot glavno, vsebuje pa lahko Elektronske elemente, elektronska vezja, zabavno elektroniko, merilne sisteme in še kaj. --Tone 17:46, 22 mar. 2005 (CET)
Saj zdaj je tako ;) --matijap | pogovor 17:53, 22 mar. 2005 (CET)