Pogovor o Wikipediji:Wikipedisti po starosti

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Penzjonistom nad 85 leti pa je sodelovanje prepovedano?--Janez Novak 18:44, 13 mar. 2005 (CET)

Z gotovostjo ti lahko zatrdim, da spreminjanje te strani nikakor ni prepovedano. --matijap | pogovor 20:49, 13 mar. 2005 (CET)
Ja, seveda. Jaz sem stran le 'povzel' po meta: Wikipedians by age. --xJaM 02:05, 14 mar. 2005 (CET)
Naši Wikipediji manjka (med drugim) malo humorja in razumevanje kdaj je neko vprašanje "krvavo resno" kdaj pa samo malo za sprostitev.
Pa hvala za pojasnilo, da se stran lahko spremeni, do sedaj nisem vedel, da se strani (tudi tuje) lahko spreminjajo. Bom proučil kako.--Janez Novak 07:56, 14 mar. 2005 (CET)
Če si se mislil pošaliti, seveda oprosti, jaz sem vzel resno in te resno ozmerjal. :) Tukaj na Internetu sem navajen, da nekdo, ki se pošali, na koncu potem naredi :). Če bi se pogovarjala v živo, bi to, da se šališ, videl na tvojem obrazu in po tem, kako bi vse skupaj izgovoril, takole pa je (vsaj meni) včasih težje. lp, --matijap | pogovor 13:04, 14 mar. 2005 (CET)
Matija, ali si resno mislil, da ne znam (in ne vem da se sme) popravlajti člankov?
Ali si verjel, da mislim da je penzjonistom nad 85 let prepovedano sodelovanje?
Uporabljaj malo svoje sive možganske celice!--Janez Novak 13:09, 14 mar. 2005 (CET)

Obstajajo "pravila" glede internetnega pogovora. Vse kar se napiše na internetu se šteje kot resno, razen če je iz besedila jasno razvidno, da se oseba šali (ali to napiše, smajliji); VISOKI TISK VELJA ZA KRIČANJE,... Npr. iz tvojega zadnjega stavka ni razvidno ali se šališ ali misliš resno (če velja drugo, si preberi Wikipedija:Brez osebnih napadov). LP, --Klemen Kocjančič 13:12, 14 mar. 2005 (CET)

S tem sem hotel samo znova povedati, kar sem že nekajkrat: Če te moti, popravi. --matijap | pogovor 13:30, 14 mar. 2005 (CET)

Klemen, iz prvih dveh odstavkov bi moralo biti jasno, da je tudi tretji odsatavek neresen. Visoki tisk pomeni Novak Janez , to kar ti navajaš za visoki tisk so velike črke ali UPPERCASE (ali nekaj podobnega). Pa prečitaj kaj sem napisal višje!--Janez Novak 13:38, 14 mar. 2005 (CET)
Ma, ja, seveda. Tudi sam ne poznam 'tega bontona internetnega pogovora'. Če se (slučajno) hecam, nikoli ne zapišem :-) (temu zapisu se reče krepki). Janez je res postavil preprosto 'retorično'/'trivialno' vprašnje, ki ga je mogoče razumeti le tako, da je jasno (podrčrtano) razvidno, da se je šalil. Saj ni nikogar žalil, in ne vem zakaj bi moral prebirati »brez osebnih napadov«. Jasno! In malo več (veliko več!) spoštovanja do človeka, ki lahko vaša leta pomnoži s 3. --xJaM 15:13, 14 mar. 2005 (CET)
Jaz ga (pa lahko rečete, da sem pri slabih sedemnajstih zadrt kot nekdo na smrtni postelji) res nisem razumel tako. Pač nimamo vsi enakega smisla za humor, drugič bom raje tiho, da se ne bomo kregali za traparije. --matijap | pogovor 15:55, 14 mar. 2005 (CET)