Pogovor o Wikipediji:WikiProjekt Medicina/Nepovezana enciklopedija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

EN original[uredi kodo]

... je tu: Open Textbook of Medicine

Nepovezana enciklopedija[uredi kodo]

Pozdravljen, SmozBleda. Na pobudo uporabnika Doc Jamesa sem začel z ustvarjanjem projekta nepovezane medicinske enciklopedije (na strani Uporabnik:Doc James/Open Textbook of Medicine), namen katere je, da bi bile zanesljive in preverjene proste medicinske informacije na voljo tudi brez povezave v splet. Ali bi te zanimalo sodelovanje pri projektu?

Gre v bistvu za to, da se napišejo vsaj temeljni stavki o vseh teh pomembnih medicinskih entitetah za našo Wikipedijo, potem pa še za širjenje informacij tudi v nepovezani obliki. Na navedeni strani je zbranih več pomembnih tem, za katere obstajajo v angleški Wikipediji kvalitetni povzetki (leads), ki bi jih prevedli v naš jezik. Če si za, te prosim, da pregledaš prevod na tej strani, potem pa se lahko kar lotiš prevajanja povzetkov (npr. vsak dan ali vsak teden enega).

Zanima me tudi tvoje mnenje o naslovu te zbirke: zaenkrat »Nepovezana medicinska enciklopedija«. Misliš, da bi bilo smiselno preimenovati v »Odvezana medicinska enciklopedija«, ali je to preveč šaljivo? --Eleassar pogovor 18:41, 21. september 2016 (CEST)[odgovori]

Pozdravljen, Eleassar: na projekt me je bil opozoril že Jim sam - ali pa je bil Lucas?... Glede na to, da sem kot cilj razumel omgočen dostop do teh informacij na http-belih lisah,s em bil mnenja, da gre za projekt, ki za Slovenijo ni posebno zanimiv. Tvoje sodelovanje oz. začetni šus pa je razlog za. Tudi je tveganje, da gre za nekoristno/nekoriščeno delo, omejeno - gre za krajše abstrakte. Skratka, ni problema, sem zraven. Tudi kar se lokalizacije app (kiwix usw) tiče.

Zadnjih nekaj mesecev sem poliral svoje znanje Jave in JS, z namenom začeti programirati v Androidu. Pa je aplikacija prišla mimo prej, kot sem si mislil, in to iz nenadejanega kota.

»Nepovezana medicinska enciklopedija«: je najbolj varna varianta, mogoče »Medicinska enciklopedija (brez povezave)«? Kar se šaljivega naslova tiče, tukaj nekaj popopranih:

  • »medicinska enciklopedija - odštekana «
  • »medicinska enciklopedija - brez veze«
  • »medicinska enciklopedija - spuščena z verige«

LPSmozBleda (pogovor)