Pogovor o Wikipediji:Vprašajte nas (pomoč)

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Namen[uredi kodo]

Kaj je namen te strani? --AndrejJ 18:54, 13 november 2005 (CET)

Tudi sam ga ne vidim. Tem vprašanjem je namenjen forum Wikipedija:Pod lipo. Predlagam izbris. --romanm (pogovor) 22:22, 13 november 2005 (CET)

Stran naj bi bila mesto, kjer lahko neizkušeni urejevalci postavljajo vprašanja glede urejanja. Recimo, kako vrniti stran na prejšnje urejanje, kako naložiti datoteko ipd., seveda pa tudi težja vprašanja glede urejanja Wikipedije. Se mi zdi dobro, da obstaja kraj za to in da so taka vprašanja in odgovori na njih ločena od širših diskusij. Kako vse skupaj deluje, si lahko pogledata(-e) na en:Help desk.
Stran bi morala imeti drugačno ime, vendar se ne spomnim ustreznega prevoda. Mogoče »asistenčni servis« ali »zastavite vprašanje (pomoč)«? --Eleassar pogovor 09:49, 15 november 2005 (CET)

Glede na dejstvo, da že Pod lipo ni najbolj oblegana stran, bi ta stran prišla prav takrat, ko bo naval na Pod lipo prevelik. V primeru, če se ta stran obdrži, bi le pripomnil, da v trenutni zasnovi zastavljamo vprašanja na :de. LP, --Klemen Kocjančič 14:32, 15 november 2005 (CET)

Pod lipo je že kar oblegana; poleg tega gre tudi za sortiranje tem. Povezavo sem popravil. --Eleassar pogovor 14:44, 15 november 2005 (CET)

"Administrativnih" strani je preveč in ni za pričakovati, da bodo "neizkušeni urejevalci" našli to stran, še "stari urejevalniki" včasih komaj najdemo kako določeno stran. Večina novincev se obrne na enega od aktivnih urejevalcev, ki ga usmeri kamor je potrebno. Glede na to, da smo precej manjša Wikipedija od angleške ali nemške ni nobene potrebe kopirati vse njihove infrastrukture! --AndrejJ 17:57, 15 november 2005 (CET)

Če jo najdejo na en:, zakaj je ne bi našli tudi tukaj? Povezava nanjo je lahko pod lipo, med zadnjimi spremembami, pa še kje. Sicer pa, svoje sem povedal. MMG, naj te ne skrbi, ne nameravam skopirati vse infrastrukture. --Eleassar pogovor 18:46, 15 november 2005 (CET)

Kako deluje[uredi kodo]

Kako naj bi tole sicer delovalo? Namreč, ne znam zastaviti vprašanja na tej strani... Še vedno sem za brisanje, stran je nepotrebna. --AndrejJ (pog., prisp.) 20:59, 6 december 2005 (CET)

Zaradi napačne povezave nisi mogel zastaviti vprašanja, če si sledil "Vprašajte nas". Sem popravil. Glede brisanja: se strinjam, da v trenutnem obsegu ni potrebno razdeliti Pod lipo na več odsekov. Sam ne bi popolnoma zbrisal, ampak le »zmrznil« to stran, do takrat ko bo več navala. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor | Talk) 21:08, 6 december 2005 (CET)

Se strinjam s Klemnom glede zamrznitve. Nekoč (upam, da kmalu) bo prav uporabna. --Eleassar pogovor 21:13, 6 december 2005 (CET)
Ne morem mimo splošne napake, ki jo delamo na naši (mali) wikipediji: infrastrukturo gradimo na zalogo. To je PMGP zelo narobe. Ko bo Pod lipo postala nepregledna, jo bomo že lahko razbili, če se bomo tako odločili. Trenutno tega problema nimamo, zato tudi predlagam izbris. Razbiti nekaj vnaprej, pomeni delati zmedo tam, kjer komaj kdo upa kaj vprašati. Enako velja za kategorije. Kot nima smisla imeti posebne pogovorne strani z enim vprašanjem na mesec, tako PMSM nima smisla imeti kategorije s tremi članki.
Oboje je nekako tako, kot da bi zgradili avtocestne obroče okoli vseh mestnih središč, na povezavo med mesti pa bi pozabili. Saj - morda bo nekoč res treba zgraditi avtocestni obroč okoli Ptuja, ampak danes je to pri tej količini prometa nepotrebno in narobe, ker se bo kdo pomotoma zapeljal po njem, potem pa ne bo mogel nikamor naprej. --romanm (pogovor) 22:10, 6 december 2005 (CET)