Pogovor:Zipfov zakon

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Zanimivo. Nekje sem bral, da neka davčna uprava kontrolira oddane dohodninske napovedi glede na frekvenco števk - 1 naj bi bila najpogostejša, in potem je znano katere naj bi ji sledile. --romanm (pogovor) 13:14, 18 nov 2004 (CET)

Zanimiv tale zakon, ja. Misliš to davčno upravo pri nas ali kje drugje? Ne razumem tega zakona za porazdelitev mest na svetu. Kako je to mišljeno? --xJaM 13:34, 18 nov 2004 (CET)
Tista postavka »porazdelitev velikosti mest na svetu« je bila res nejasna, zato sem jo zamenjal s »porazdelitev mest po velikosti«, saj približno (ali še bolje) velja tudi znotraj držav, regij... Verjetno za bolj centralizirane države (Francija, Združeno kraljestvo) velja bolj kot pa za regionalizirane (Švica). Za Slovenijo po mojem še kar velja: Maribora je nekako za pol Ljubljane, potem sta sicer precej skupaj Celje in Kranj, pa od njiju noben ne doseže tretjine Ljubljane, sledijo Koper, Novo mesto in Nova Gorica, ki pa so nekje med eno petino in eno sedmino... Je pa pravzaprav težko najti podatke za mesta, ker se vsa uradna statistika dela za občine. --Peterlin 16:04, 18 nov 2004 (CET)