Pogovor:William Ramsay

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Vira dopolnitve: Enciklopedija leksikografskog zavoda, Zagreb, 1969, de:Wikipedija. Na de je tudi slika (Public domaine), naj mi prosim nekdo pomaga pri nalaganju in wiki primerni namestitvi. Vnaprej hvala.

Sliko se naloži tako, da se jo najprej shrani k sebi v disk, potem pa naloži z ukazom "Naložite datoteko" na levi strani zaslona. Treba je podati pot do slike, smiseln opis in obkljukati, da ne kršimo čigavih avtorskih pravic. V članek pa se jo namesti tako kot je razvidno iz številnih primerov, denimo Ronald Zlatoper. --romanm (pogovor) 20:01, 27 okt 2004 (CEST)
Za slike osebnosti trenutno še testiramo predlogo bioslika, kjer nekako lahko kasneje ali pa sproti kontroliramo sam slog takšnih slik. V besedilo se za rojstnimi podatki doda naslednje:
{{bioslika|islike=[[slika:ime_slike.jpg|{200px}|Opis slike]] |napis=''Dodatno besedilo''}}
kjer je
ime_slike - smiselno ime slike - ponavadi kar celotno ime osebnosti,
Opis slike - opis, ki se pokaže pod miško,
Dodatno besedilo - dejanski opis pod sliko.
Pri tem je potrebno še odstraniti zavita oklepaja ({in}) okoli velikosti slike, ki je trenutno privzeta 200px, tako, da so vse slike enakih velikosti. Takšno širino ima potem tudi besedilo pod njo. Če je slika širša, se besedilo zaradi predloge pri tem ne spremeni in ga je potrebno pač spremeniti - vendar bodo potem vse slike imele takšno dolžino opisa. Vse dopolnitve in pripombe v zvezi s takšnim prikazom slik so dobrodošle. Drugače pa sta še dva načina zapisa na strani o urejanju slovenskih strani. Tudi angleška različica v zadnjem času uporablja podoben pristop, kjer pa se jim rojstni podatki podvajajo. Eden od primerov je npr. Herman Potočnik Noordung. Tam je predloga Infobox_Biography z argumenti. --xJaM 21:11, 27 okt 2004 (CEST)