Pogovor:Vojna proti terorizmu

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Vojna proti terorizmu (War on Terror) in boj proti terorizmu (Counter-Terrorism) sta dva različna pojma, ki se jih ne sme mešati. Mnenja? LP, --Klemen Kocjančič 06:47, 27 apr. 2005 (CEST)

Ali lahko tule razložiš razliko, prosim? Prvo se sliši kot ameriški politično-propagandni izraz. --romanm (pogovor) 14:09, 27 apr. 2005 (CEST)

Vojna proti terorizmu je odgovor na 11. september 2001 in nekako označuje skupek vojaško-političnih ukrepov proti terorizmu (npr. v ZDA Patriotski akt, Ministrstvo za domovinsko varnost - politični ukrepi; vojaški: Afganistan, Irak,...), ki se izvajajo pod vodstvom koalicije voljnih. Boj proti terorizmu oz. protiteroristično delovanje je vsaka policijsko-varnostno-vojaška akcija, katere namen je preprečiti, zaustaviti oz. omejiti terorizem. Ta taktika oz. strategija je starejša kot vojna proti terorizmu. LP, --Klemen Kocjančič 15:22, 27 apr. 2005 (CEST)

Da, saj se mi je zdelo. Sliši se, kot da prvo spada v poseben članek, drugo pa v poseben razdelek v članku o terorizmu. --romanm (pogovor) 17:52, 27 apr. 2005 (CEST)