Pogovor:Tu pa tam

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Film si je še pred premiero nabral veliko zloglasnosti, ker je kljub temu, da ni dobil sredstev iz državnih skladov, med gledalci požel velik uspeh.

Mi lahko nekdo pojasni, zakaj je ta film tako zelo zloglasen? Fraza 'nabral veliko zloglasnosti' mi ne zveni preveč, pa je ne znam nadomestiti s katero drugo. --Missmarple 21:45, 29 mar. 2005 (CEST)

Mogoče zaradi tega, ker govori o resnični problematiki Kranja? Vem, da je imel režiser po premieri par "srečanj" s kranjsko mafijo. LP, --Klemen Kocjančič 21:56, 29 mar. 2005 (CEST)

Kako je to povezano s tem, da je med gledalci požel velik uspeh? --Missmarple 22:00, 29 mar. 2005 (CEST)

Gledalci filma so tisti, ki so film videli. No, ali pa vsaj gledali. Film si je v splošnem mogoče ogledati marsikje in marsikdaj, ampak prvič je to mogoče storiti na premieri. Kdo so zdaj tukaj ti »gledalci«, pri katerih je film, ki ga sploh niso videli, požel velik uspeh? --Ales Casar 23:12, 29 mar. 2005 (CEST)

Smisel tega stavka je v tem, da na Državnem skladu niso menili, da bo ta film sploh za koga zanimiv in ga niso podprli, potem pa si ga je ogledalo zelo veliko gledalcev (veliko več, kot tiste filme, ki jih država je sponzorirala). Za enako situacijo gre pri Slovenskevm festivalu vs. LIFF.--KoRnholio8 07:20, 30 mar. 2005 (CEST)

Ampak to potem ni bilo pred premiero, temveč po premieri. Verjetno kar nekaj časa po premieri. Pa vprašanje je, koliko teže ima večja uspešnost od uspešnosti državno sponzoriranih filmov, saj so slednji že kar tradicionalno zelo slabi. In biti boljši od nečesa zelo slabega navadno ni pretirano težko. --Ales Casar 07:56, 30 mar. 2005 (CEST)
Djuro je nekoč izjavil, da se po celem svetu filmi snemajo zato, da z njimi zaslužiš denar, v Sloveniji pa se snemajo zato, da se denar zapravi. :-) --romanm (pogovor) 14:07, 30 mar. 2005 (CEST)
Lahko bi potem spremenil v po premieri, vendar obstaja možnost, da je film dosegel občinstvo že prej preko interneta. O tem nisem prepričan, samo špekulacije.--KoRnholio8 17:00, 30 mar. 2005 (CEST)