Pogovor:Tomaž Humar

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

In kdo vse bo v kategoriji slovenski cariniki? --Josh 14:58, 22 jun. 2005 (CEST)

podobno kot slovenske vojankinje in vojaki (športniki ki jih časti država) --193.95.198.26 16:52, 7 avgust 2005 (CEST)

lahko bi tudi omenili da gre za "uraden poskus samomora" z močno spletno podporo in neskončnim številom firbcov. tudi tole "Plezat zna vsaka opica, razmišljati pa le homosapiens." z njegove web strani zveni zalo razmišljujoče a ne! --193.95.198.26 16:56, 7 avgust 2005 (CEST)

Če ti tako misliš, še ne pomeni, da je temu res tako - Humar je že večkrat dokazal, da lahko prepleza tisto, kar se na prvi pogled zdi nemogoče. Subjektivna mnenja ne sodijo v enciklopedijo. --matijap | pogovor 18:31, 7 avgust 2005 (CEST)

Uporabnik:193.95.198.26 ni edini s takim razmišljanjem, ima ssicer precej čuden slog. Humar je res že marsikaj preplezal, tudi kar se na prvi pogled zdi nemogoče, ampak plezati v stilu "če uspem bom najboljši, če pa ne pa ?????" je dejansko samomorilsko! Če bo fant uspel se bo ob njem trlo "čestitovalcev". Kaj pa če ne bo? Kakšen odgovor pa ima na to? V TV oddaji so omenili da je "dovolil da ga rešujejo"! Dovolil? Kakšen štos je to? Kdo bo plačal reševanje? Sponzorji? Kupci majic in kapic "Humar.com"? Dobrodušna država? Kaj pa o tem meni njegova družina?

Žal mi je, ampak takšno prostovoljno gladiatorstvo je najmanj neokusno, čeprav je očitno precej v modi! LP Yoa

Kakorkoli, še enkrat ponavljam, da mnenja - takšna in drugačna - ne sodijo v enciklopedijo. Osebno pa Tomažu želim, da bi ga rešili in da bi mu nekoč uspelo doseči cilj, ki si ga je zastavil in za katerega se čuti poklicanega. Tako ravnanje nekdo pač razume ali pa ga ne razume - ne moremo soditi, kaj Tomaž (in drugi alpinisti) doživlja, ko se vzpenja po nevarni steni, da mu za to ni žal tvegati. MMG, za reševanje naj bi denar zastavil Mobitel. Še nekaj - pogovorne strani na Wikipediji niso namenjene izražanju osebnih mnenj o temi (Wikipedija ni forum), temveč pogovorom o vsebini članka, zato predlagam, da se nadaljnjih komentarjev v zgornjem slogu vsi skupaj vzdržimo. lp, --matijap | pogovor 23:12, 7 avgust 2005 (CEST)

Civilizacijski napredki, ki so jih v vseh obdobjih človeške zgodovine prispevali znanstveniki, umetniki, itd. in konec koncev tudi ekstremistični športniki, v svoji osnovi temeljijo na ekscentrizmu, na "ZF" in so bili v vseh svojih začetkih s strani množice tretirani kot norosti. Kaj bi si mislili ljudje 18. stoletja, ko bi poslušali glasbo Stravinskega, gledali slike Picassa, se sprehajali po satelitskih slikah google maps itd.? Pred 100 leti (kar ni tako daleč nazaj) so računarji v Londonu ugotovili, da če bi populacija (in s tem število konjskih vpreg) tako naraščala, morale biti leta 2000 vse ceste zasute s 1/2 metra konjskih fig. Brez nevrotikov ne bi imeli Byrona, Puškina itd. in spisek ni kratek. Kaj bi rekel Platon, ko bi bral Wittgensteina ali Tales ob kvantni mehaniki? Tule so sicer kakšni veliki časovni in miselni preskoki, ampak princip je isti. Torej, ne bojmo se novega. Sile, ki stojijo za velikimi idejami, ne morejo biti pragmatične. In za konec: od genialnega do norega je samo en korak (Napoleon). --Ziga 23:57, 7 avgust 2005 (CEST)

Matija: tudi jaz mu želim rešitev. Ampak, zakaj bi jaz (skozi Mobitel ali kakega drugega sponzorja) plačeval njegovo nespametno ravnanje? In drugič, tudi mnenja sodijo v enciklopedijo saj gotovo ne moreš trditi, da so vsa "dejstva" zapisana tukaj 100% potrdljiva in dokazljiva?

Žiga: excentrizem zame ni problematičen, dokler je škodljiv samo za excentrika. Nič nimam proti, da ljudje rinejo kamorkoli, dokler ne pričakujejo (delajo pa se, da NE PRIČAKUJEJO), da jih bo kdo vlekel iz težav. Velika ideja? Kje je v tisti steni kaka velika ideja? LP Yoa

- iz stališča alpinizma: zlesti čez. --Ziga 09:22, 8 avgust 2005 (CEST)

Ja, sreča da je južni tečaj že obiskan. Bi si Robert Falcon Scott tudi želel publicitete, ali samo reševalni helikopter? LP Yoa

Na Antarktiko (Mount Vinson 4897 m) so se od Slovencev že odpravili Viki Grošelj, Stane Klemenc in Rafko Vodišek. (1996) --Ziga 09:56, 8 avgust 2005 (CEST)

Pomembne odprave[uredi kodo]

  • oktober 2004: Jannu (7464 m) - poskus (solo)...torej, je opravil z goro ali ne? --Ferdi 08:36, 15 avgust 2005 (CEST)

Menda ga je šlepal (torej rešil) samo 1 helikopter ne 2... , kolikor vem, je drugi letel zraven. Ali kaj zamujam? --Ziga 09:45, 19 avgust 2005 (CEST)

Neprimerna vsebina[uredi kodo]

<navedek odstranjen zaradi žaljivosti>

Zanima me kako si lahko wikipedia dovoli takšno blatenje imena kot je Tomaž Humar? -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:188.197.23.92 (pogovorprispevki) 20:26, 13. januar 2014‎.

Takim dodatkom pri nas pravimo vandalizem in sem ga že odstranil, hvala za komentar. Odstranil sem ga tudi iz komentarja, da se ne prikazuje v iskalnikih. — Yerpo Ha? 20:31, 13. januar 2014 (CET)[odgovori]