Pogovor:Seznam vohunov

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ali Putin tudi sodi sem?

Kolikor jaz vem, Putin ni bil vohun, ampak "le" pripadnik obveščevalne službe (sprva KGB, nato FSB). Tako, da ga jaz ne bi uvrstil, dokler se ne ve, če je bil kdaj "pod krinko". Heretik, v bodoče bi te prosil, če dodaš na kocu še svoj podpis, tako da se ve, od koga je kaj. LP, --Klemen Kocjancic 13:47, 24 dec. 2004 (CET)

Podobna dilema velja za Vauhnika (ime??), ki je (če se prav spomnim iz glave) kot ataše v Berlinu menda prišel do načrtov napada na YU. Brejc kot načelnik Visa verjetno ravno tako odpade? Kaj pa tista vohunka pod Z s čudnim nizozemskim imenom, ali ni bila Mata Hari? --Heretik 13:53, 24 dec. 2004 (CET)

Misliš na Vladimirja Vauhnika, ki je bil med vojno poveljnik domobranske obvešč. službe? Če se prav spomnin, je po vojni delal kot poveljnik regijskega centra CIA za Jugoslavijo. Ja, vohunka je Mata Hari, sem jo dal dvakrat, za vsak primer. Brejc odpade. Na seznam spadajo samo "kvalificirani" oz. potrjeni vohuni. LP, --Klemen Kocjancic 14:00, 24 dec. 2004 (CET)

Mata Hari[uredi kodo]

Klemen, naredil sem tako kot naredijo na angleških straneh, da sem poleg pravega imena napisal glej ... Mata Hari PMSM mora biti pod H, saj je s tem imenom najbolj znana in tam bo po dogovorih o poimenovanjih tudi članek o njej. Potem kvečjemu njenega pravega (in manj znanega) imena ne bi bilo pod Z. Tista 'fora' z mladim Indiana Jonesom je dobra. Ona je obstajala, on nikoli. --xJaM 14:17, 24 dec. 2004 (CET)