Pogovor:Seznam glasbenikov, upodobljenih na bankovcih

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Predlogi za brisanje Članek Seznam glasbenikov, upodobljenih na bankovcih je bil nedavno predlagan za brisanje. Rezultat razprave je bil: članek obdržimo.

Tu bi verjetno kazalo povedati tudi, na katerem bankovcu (država izdajateljica, denominacija, ali je še v obtoku...) je kdo upodobljen. --Peterlin 10:21, 15 jun. 2005 (CEST)

V kratkem. --Ziga 11:13, 15 jun. 2005 (CEST) (takoj ko bom imel čas)

Najprej bom povedal za "svoj" bankovec (s Hačaturjanom), kar sicer že itak piše zraven slike: država: Armanija, denominacija: 50 dramov (20 SIT), v obtoku: uradno ne več (znajo pa še biti kje v odročnejših predelih)

Kaj pa, če je kakšen skladatelj slučajno bil na večih bankovcih? Dvořák ali Smetana bi teoretično lahko bila na češkoslovaških in zatem na čeških, ali če so kje rezali ničle in ohranili motive... --Heretik 11:22, 15 jun. 2005 (CEST)

Obstaja veliko več skladateljev, ki niso na nobenem bankovcu, kot tistih, ki so na dveh ali večih. Sicer pa sem postavil naslov Seznam glasbenikov, upodobljenih na bankovcih, torej če je en skladatelj na dveh, bo še vedno na tem seznamu. Če bo dal kdo gor sliko št.1+n, bomo pač dali link iz ene do druge. Se pa to ne bo pogosto zgodilo. (predvidevam) --Ziga 13:26, 15 jun. 2005 (CEST)