Pogovor:Računsko sodišče Republike Slovenije

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Osnovno stran, ki jo je napisal Uporabnik:Klemen_Kocjancic sem spremenil skrbnik spletnih strani Računskega sodišča.

Računsko sodišče Republike Slovenije deluje po načelih odprtosti in transparentnosti, zato želi z objavo najširšega nabora vsebin s svojega delovnega področja omogočiti enako uresničevanje pravice fizičnih in pravnih oseb, da pridobijo informacije javnega značaja.

Prizadevamo si, da javnost čim bolje in sprotno obveščamo o delovanju Računskega sodišča Republike Slovenije. Objavljene vsebine so informacije javnega značaja. Vse vsebine so prosto dostopne, v celoti pa je dovoljena tudi njihova ponovna uporaba, v pridobitni ali nepridobitni namen.

Informacija javnega značaja je informacija, ki izvira iz delovnega področja organa, nahaja pa se v obliki dokumenta, zadeve, dosjeja, registra, evidence ali drugega dokumentarnega gradiva, ki ga je organ izdelal sam, v sodelovanju z drugim organom, ali pridobil od drugih oseb. Ponovna uporaba informacij javnega značaja pomeni uporabo s strani fizičnih oseb ali pravnih oseb za pridobitne ali nepridobitne namene razen za prvotni namen v okviru javne naloge, zaradi katerega so bili dokumenti izdelani. Informacije javnega značaja so skladno z Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja prosto dostopne pravnim ali fizičnim osebam.

Povzeto iz Pravnih obvestil -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Argusp (pogovorprispevki).