Pogovor:Podutik

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Podutik, opis kraja[uredi kodo]

podutk je primestno naselje Ljubljane. Podutik ima stanovanjske bloke in stanovanjske hiše. Glavna ulica je Podutiška cesta. Podutik ima tudi dve enos tavni trgovini. Podutik je odlično izhodišče za pohod na Toško čelo in Katarino. Na koncu podutika stoji apnenica pri pri vodikovem kamnolomu. Tam so že v 19. stoletju kuhali apno.

Skozi Podutik teče potok Glinščica, ki prečka zadrževalnik vode. Potok Glinščica se pečiščuje na naraven način. V Podutiku stoji moderna cerkev.Podutik ima tudi svoje gasilsko društvo.Tam je tudi osnovna šola.


( to dela ne odgovorna 11 letnica, če je kaj narobe prosim popravite)


2A00:EE2:1101:B800:861:DBF7:3827:3A17 20:28, 13. marec 2024 (CET)[odgovori]

1) Vsi podatki se zdijo zdijo resnični in zanimivi. Ampak, od kje veš te podatke? Na Wikipediji velja pravilo, da je treba za vse trditve navesti vire. Poskusi najti kakšen vir (knjigo, spletno stran, članek, ...) in napiši, če potrebuješ pomoč pri navajanju.
2) Bodi pogumna in urejaj. Če dodajaš koristne podatke (tudi, če pri tem prekršiš kakšno pravilo), se ti ni treba ničesar bati. Urejaš tako, da najprej desno zgoraj klikneš na "uredi stran", ko zaključiš z urejanjem pa "objavi spremembe". Wikipedijo urejajo navadni ljudje, starostna omejitev pa ne obstaja.
3) Priporočeno je, da se registriraš.
4) Glede vsebine v tem članku osebno pogrešam neko kratko zgodovino, npr. ali je Podutik kdaj obstajal kot samostojno naselje ali je od nekdaj del ljubljane?
Veliko veselja pri urejanju! Globokivisoki (pogovor) 17:10, 14. marec 2024 (CET)[odgovori]