Pogovor:Plezanje

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Tocko Alpinizem bi odstranil iz zvrsti plezanja. Saj samo plezanje spada pod alpinizem in ne obratno.

Saj je trenutno tako, da plezanje spada pod alpinizem Drugače bi bilo če bi bil članek Alpinizem v kategoriji Plezanje. MMG Ko dodajaš komentar na pogovorno stran, dodaj na koncu še podpis (vstavi --~~~~). LP, --Klemen Kocjančič 14:08, 14 maj 2005 (CEST)

Plezanje je del alpinizma, ni pa vsako plezanje alpinizem. Pod alpinizem se šteje plezanje v naravnih stenah v gorah, zraven se pa ponavadi prišteva še turno smučanje. Drugi del plezanja je pa športno plezanje, pri katerem se pleza v urejenih plezališčih (bodisi naravnih, pri katerih zavrtajo svedrovce (pri športnem plezanju tako ne zabijaš klinov) in očistijo majave skale, bodisi umetnih v telovadnicah; pri športnem plezanju se pleza le prosto). Podzvrst športnega plezanja je še balvansko plezanje (kjer se ponavadi pleza po balvanih, čeprav je glavna značilnost v bistvu v tem, da se pleza brez varovanja, ker se pleza dovolj nizko nad tlemi, da za varovanje zadoščajo blazine na tleh; druga značilnost je to, da so te smeri kratke, dolge le nekaj gibov). --Irbis 15:55, 14 maj 2005 (CEST)

Če je plezanje del alpinizma in se je iz njega razvilo, potem PMSM ima ktgr Alpinizem tam mesto. Lahko narediš novo ktgr. "Plezanje", ki bo povezoval različne vrste plezanja, potem pa pri vsaki od teh plezanj dodaš še ktgr. Alpinizem oz. Šport. lP, --Klemen Kocjančič 16:03, 14 maj 2005 (CEST)

Dopolnitev[uredi kodo]

Popravil sm delitev, tista prej je bila pravgotovo zgrešena, ker ne moreš v isti koš tlačit vsega tistega kar je bilo tam napisano. Znima pa me zakaj mi vedno ko kliknem na plezalne ocene odpre prazno stran??

--Slodave 17:51, 24 jun. 2005 (CEST)

niso plezalke tudi t.i. radirke? --Ziga 08:59, 6 december 2005 (CET)

Radirke? Kje si pa videl tole razlago? --Slodave 09:19, 6 december 2005 (CET)