Pogovor:NAPROZA

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Priznam, kriv sem. V glavnem skopirano, več ne najdem in ne vem. Če kdo misli da je potrebno, lahko brez probelma zradira. --Janez Novak 14:45, 16 feb. 2005 (CET)

Ne, ne. Odlično! Med nami je tudi veliko mlajših. Seveda naju oba tudi sam štejem med mlade. (Prav, ne?) Jaz pa priznam, da za NAPROZO še nikoli slišal! --xJaM 14:49, 16 feb. 2005 (CET)

Jani saj vem da si mislil dobro, vendar me prosim pri mojih 63 letih ne štej med mlajše. Sem se pač včasih veliko vozil po Masarykovi ulici in se vedno spraševal kaj je ta presneta Naproza.
Ker sem precej časa živel v Beli Krajini in planiram poleti obisk tam ti obljubljam sliko spomenika komandanta Staneta iz Lokev (tam kjer se je ponesrečil). Seveda pa jo dobiš šele za vnešen (nazaj preveden) članek. Saj poznaš tisto ankdoto. Med boji v srednjem veku so osvojili neko mesto in poveljnih Ladsknechtov in podobnih mož ukaže "Vojaki, vse ženske v osvojenem mestu je potrebno pobiti, vse moške pa posiliti". Pa se pogumen seržant oglasi "Gospod poveljnik ali se niste zmotili?". Pa se oglasi nekdo (v falsetu) "Kar je rekel je rekel". Niti zdaleč te ne povezujem s tem, o čemer je govora v tej anekdoti, samo sam si izjavil da boš nazaj prevedel članek o Stanetu in držim te za besedo! Pa ne dovoli da te drugi branijo! Saj si polnoleten in opravilno sposoben!--Janez Novak 15:04, 16 feb. 2005 (CET)
Sem zaenkrat opravilno sposoben, ja. In ne dovolim, da me branijo! Sem pa veteran in od lani nimam več vojaške signacije, oziroma časovno sem omejen. Vsekakor bom 'prilezel' do poveljnika Staneta. Najprej uredim italijanski vpad na Etiopijo, spopad v katerem je želel sodelovati tudi Stane, pa je bil prepozen. Pa bitko pri Adovi, da se bo slišal bojni klic Atek daleč naokoli. Ne me pa spet držat za besedo. Hvala ti lepa za tvoje prihodnje dejanje. Tudi sam bi odšel pogledat v ta kraj zelo rad. Saj veš glede starosti velja tista Einsteinova o relativnosti. Kakor kdo čuti. Ne poznam anekdote, je pa poučna, ja. In MMG SSKJ piše falzét - to sem zapisal le zaradi tega, ker besede ne poznam, pa tudi sem mislil, da je pogovorna. --xJaM 15:30, 16 feb. 2005 (CET)

V ljubljanskih arhitekturnih vodnikih je Naproza tudi naziv dotične hiše, ki je na sliki. Ob priliki jo bom dal na seznam zgradb in objektov v Ljubljani, v članku pa dodal besedilo. Če se vsi strinjate. --Ziga 11:38, 13 junij 2006 (CEST)