Pogovor:Kostarika

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Sosednje države

Predlagam, da se navajanje sosednjih držav ali drugih zemljepisnih tvorb začne na severu in gre v smeri urinih kazalcev na vzhod, proti jugu in zahodu. Do sedaj je navajanje naključno. Enkrat tako, drugič drugače. Pač eno od mojih 'bizarno/obskurnih' zapažanj :-) --XJam 22:26, 26 feb 2004 (CET)

Lahko se tako zmenimo, da. Kostarika je pravzaprav prva država, kjer sem najprej omenil celinski sosedi, potem pa še obe morji. Pri ostalih sem se držal vsaj smeri; ali v smeri urinega kazalca ali proti njej. --romanm 09:35, 27 feb 2004 (CET)
Meni je tudi to uspelo nezavedno pri Angoli, s tem, da sem pozabil omeniti, da polovica države meji na Atlantik.

Drugače pa res lepo izgledajo že načeti članki. Zame že niso več škrbine. --XJam 22:31, 26 feb 2004 (CET)

To naredijo slikice ... :-) Iz angleščine jih tvorim polavtomatsko s sedom in ročnim urejanjem, tako da škrbino o novi državi lahko dodam v nekaj minutah. --romanm 09:35, 27 feb 2004 (CET)
Sam slikice najprej shranim na lasten računalnik, potem pa jih naložim na krajevni strežnik sl: wikipedije. Kakšen je postopek s 'sed-om' sploh ne vem. Razen, če jih je potrebno urediti. Da niso to več škrbine, je tudi zaradi tega, ker je v angleški različici v bistvu vse 'prepisano' (sicer z dovoljenjem, seveda) iz Ciine knjige faktov. Fino bi bilo tudi, če bi lahko človek dobil dovoljenje za 'skeniranje' kart (zemljevidov) s slovenskimi napisi. Kakšna DZS ali MK bi bili dobrodošli, samo kaj ko niso CIA-e in to (sl_.org) ni državna ustanova. (Mogoče pa le, če bi človek vprašal). Na roke urejati slovenske zemljevide je kar muka, kolikor ni človeku v veselje, ako ima dovolj časa. --XJam 09:47, 27 feb 2004 (CET)
Ah, s sed-om napol prevedem članke, ne slik. Sed je orodje za samodejno zamenjavo besedila. --romanm 10:21, 27 feb 2004 (CET)