Pogovor:Geološka doba

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Se mi zdi, da nekako nekaj manjka pri geoloških dobah... --Ferdi 09:44, 7 avgust 2005 (CEST)


Tole imamo že na Geološke dobe. Po že opravljeni združitvi pedlagam brisanje. --matijap | pogovor 21:48, 6 maj 2005 (CEST)

In imamo tudi starost Zemlje. LP, --Klemen Kocjančič 21:53, 6 maj 2005 (CEST)

PMSM bi obdržali oba članka »geološke dobe« in »starost Zemlje« - saj gre vidno za dve malo različni temi. Se sicer malo prepletata, vendar je pri slednji usmeritev na starost samega planeta (kar je izredno zanimivo), geološke dobe pa so poznejši 'stadij'. Le Strucu je nekako potrebno dopovedati, da moramo članke uskladiti in jih ne razmatevati sem in tja. Četudi si strokovnjaki niso edini o razdobjih (za kaj vse si niso edini...), je to mislim da možno vse povedati le v enem članku - torej geološke dobe + če še kaj drugega ostane, itd. Tudi sam se moram še enkrat sprehoditi čez vso taksonomijo ptičev (no, pravzapav sem taksonomijo ptičev dokaj dobro obdelal, razen še eksotičnih vrst in novejših spoznanj), oziroma čez evropske in slovenske vrste, ker sta se mi lani sesula mama plata in procesor, pa je šel ekscelov fajl, kjer sem 90 % obdelal in uskladil imena, kot bi rekel Janez 'u nepovrat'. --xJaM 01:24, 7 maj 2005 (CEST)

Poizkusna Tabela[uredi kodo]

--struc 23:17, 2 jun. 2005 (CEST)--struc 23:17, 2 jun. 2005 (CEST)Opazil sem da je na področju geoloških dob velika vrzel pri časovnih opredelitvah in poimenovanjih, Slovenska znanost je "zaspančkala", svet pa gre naprej po "desni" in "levi". Tudi na našo Akademijo se ni za zanašati, zato se v "Wikipediji" raje zanašajmo nase. Upam da bo ta Tabela sprejemljiva za našo "Wiko",seveda se pa lahko tudi popravi, če se tako dogovorimo.Lepo pozdravljam vse administratorje!

Ja, saj. Vendar kako se naj zanesemo »nate«, če nočeš ali ne znaš pravilno pisati ločil v jeziku. Težko verjamem, da slovenski strokovnjaki niso na tekočem. --xJaM 23:42, 2 jun. 2005 (CEST)

A nismo rekli, da se ta članek briše, ker imamo že dva starejša z istim imenom? LP, --Klemen Kocjančič 07:27, 3 jun. 2005 (CEST)